annonse

Nye pc-er til Sortland-elever

IKT-ansvarlig ved Sortland ungdomsskole Henning Benum sammen med Sunniva Eilertsen og Benjamin Glad Pedersen. Bak
IKT-ansvarlig ved Sortland ungdomsskole Henning Benum sammen med Sunniva Eilertsen og Benjamin Glad Pedersen. Bak: ordfører Tove Mette Bjørkmo og rektor Vidar Halvorsen. (Foto: Mats Vagle)
: Vidar Halvorsen og Tove Mette Bjørkmo mener nye pc-er er viktig for læringa i Sortland-skolen. (Foto: )

SORTLAND: Elever ved Sortland ungdomsskole og Holmstad skole har fått et pc-løft.

  • Mats Vagle

Under budsjettmøtet før jul ble det bevilget penger til nye pc-er til samtlige åttendeklassinger i Sortland. Ordfører Tove Mette Bjørkmo var denne uka innom ungdomskolen for å hilse på elevene som har fått nye pc-er.

Skoledatamaskinene skal oppbevares i en vogn på klasserommet, og elevene kan ikke ta med maskinene heim. Det er fordi skolen frykter de skal ødelegges.

Kontrakt

Mottakerne av pc-er har dessuten skrevet under en kontrakt, sammen med foreldrene.

– Det blir stilt strenge krav til elevene nå. Vi håper at elevene kan ta vare på pc-ene – de blir ikke kastet etter tre år. Når elevene har gått ut ungdomskolen vil pc-ene overtas av nye åttendeklassinger, sier rektor Vidar Halvorsen.

Videre sier Halvorsen at det ikke har vært en billig investering, men en nødvendig en. Hver av elev-pc-ene utgjør en investering på om lag 7500 kroner.

Nye læreplaner er også på vei inn i skolene. Der vil digitale verktøy få større plass, noe osm gjør investeringa enda viktigere for Sortland.

– Mye bedre

Elevene er uansett tilfredse med nye maskiner:

– Det blir mye bedre med en egen pc. Det blir lettere å få tak i maskin når man trenger det – tidligere kunne vi bare låne pc-er i enkelte timer. Dessuten kunne vi oppleve at det ikke var mulig å få lånt maskin, dersom andre hadde dem i bruk. Samtidig vil det bli lettere å få tak i informasjon, sier Sunniva Eilertsen.

Videre forteller elevene at de føler et eierskap til pc-ene.

– Men vi skulle ønske vi kunne tatt med oss maskinene heim, sier de.

annonse