Politiet meldte torsdag om at 49 år gamle Jim Karlo Willumsen var meldt savnet fra bopel. Han var da sist blitt observert onsdag kveld. Torsdag ble det satt i verk leiteaksjon, og denne ble trappet opp utover fredag. Både Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret deltok i letinga.

Frivillige letemannskaper drev søk til nærmere klokken halv to natt til fredag, før de møttes igjen ved 08.30-tiden fredag morgen.

Funnet ved Jennestad

– Foreløpig er det ingen spor etter den savnede, sier Wilhelmsen. Mange av meldingene politiet har fått fra publikum vedrørende observasjon av den savnede har vært i området nord/sør av Sortlandsbrua, Selnes og Statoil, sa Wilhelmsen fredag.

Fredag ble det altså gjort funn ved Jennestad. Nærmere undersøkelser viste at det var grunnlag for å varsle de pårørende til Willumsen om funnet.

– Vi har bekreftet identiteten på bakgrunn av dokumenter på vedkommende som er funnet, opplyser Leif Halland ved Sortland lensmannskontor til Bladet Vesterålen.

I sjøen

Personen ble funnet av et søkslag fra Norsk Folkehjelp.

– Han ble funnet rett utenfor Jennestad brygge. Nærmere årsak til at personen befant seg der, vet vi ikke. Vedkommende ble funnet i sjøen, og vi fortsetter søket etter mopeden hans, sier Halland.

Han sier det ikke er funnet spor på stedet som kan lede til en konklusjon om hva som har skjedd.

Mange har lett

– Foreløpig holder vi alle muligheter åpne. Noe informasjonen har vi samlet gjennom den etterforskninga som er utført. Men alle muligheter skal vurderes, sier Halland.

Han sier det er en lettelse å ha funnet personen. – Selv om det er en trist dag for de pårørende, er det også en lettelse at man har funnet personen. Det er godt for letemannskapene å vite at innsatsen deres nytter. Her har vært nærmere 50 frivillige involvert i denne aksjonen, sier Halland.

Fortsetter søk etter Jim Karlo (49)