Etter det Bladet Vesterålen forstår skal mistillit til styreleder Karl Erling Nordlund være den direkte årsaken til at Armstrong nå sier opp stillingen sin.

Armstrong kom til stillinga fra Volda kommune, der han var assisterende rådmann, og begynte i Sortland 1. januar.

Han blir ny havnesjef 

Overraskende

Oppsigelsen skal ha kommet overraskende på styret. Personer Bladet Vesterålen har vært i kontakt med sier at arbeidet i havna har vært i fin utvikling, og at det ikke er kommet signaler tidligere på at Armstrong ville si opp.

Til Bladet Vesterålen sier Armstrong at han ikke har fått snakket med styret ennå, utover at han har hatt kontakt med havnestyrets leder Karl Erling Nordlund.

– Nordlund har ikke sagt annet enn at han har bekreftet at han har mottatt min oppsigelse, sier Armstrong.

Stø kurs med ny sjef 

Kjente ikke til møte

Etter det Bladet Vesterålen vet skal et møte mellom Fagforbundets tillitsvalgte Hanne Næss, havnestyreleder Karl Erling Nordlund og ansatte i havna ha vært den direkte årsaken til Armstrongs oppsigelse.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært i et slikt møte, og at Armstrongs lederstil var tema, sier Næss.

Armstrong skal ikke ha blitt kjent med møtet før i ettertid.

– Jeg vet ikke om Armstrong var orientert om møtet på forhånd, men det burde han ha vært, sier Hanne Næss til Bladet Vesterålen.

– Er det ei problemstilling i denne saken at du er datter at tidligere havnesjef, Hugo Næss?

– Nei, jeg klarer å skille hattene mine. Hugo Næss var havnesjef fram til 1. januar, men har i dag ingenting å gjøre med Sortland havn. Jeg representerer medlemmene, de ansatte, og det er jobben min. Dette har ingenting med tidligere havnesjef å gjøre, bare med Fagforbundets medlemmer og deres arbeidshverdag, sier Hanne Næss.

Fratrer 13. april

Styremedlem Einar Mårstad i Sortland havn KF sier han ikke er kjent med Armstrongs oppsigelse, ei heller bakgrunnen for den.

– Jeg visste ikke at der hadde vært et slikt møte. Og med alle mulig forbehold om hva som har skjedd her, forutsetter jeg at man behandler folk etter spillereglene i arbeidslivet.

– Og jeg ser fram til å få ei orientering fra havnestyrets leder om saken, sier Mårstad.

Havnestyreleder Karl Erling Nordlund sier han ikke har noen kommentar til saken:

– Jeg har fått oppsigelsen, og må få diskutert den med styret først, sier Nordlund.

– Var Armstrong orientert om møtet mellom de ansatte, deg og tillitsvalgte Hanne Næss?

– Ingen kommentar.

Geoffrey J. Armstrong er inne i prøvetiden i stillinga som havnesjef, og har to ukers oppsigelsestid. Det betyr at han vil fratre midt i april.

Styrelederen i Sortland havn kom torsdag kveld med en uttalelse. Les den her.