– Christimas is all around!

Det var den såvisst og Kammerpikene hadde for anledninga valgt den amerikanske varianten. Not a bad choice at all!

Vi elsker jo like mye «White Christmas», «Baby it’s cold outside», «Merry Christmas Baby» og «Santa Baby» som de gjør over there, ikke å forglemme «When you wish upon a star», «Have yourself a merry little Christmas», og… ja jula er nok mer amerikansk enn vi hadde trodd, når det kommer til musikken.

Godt alliert

The Chamber Girls – introdusert på amerikansk av Tim Challman, hadde alliert seg godt for kvelden, med gjestesolistene Anniken Høve og Torgeir Steinsland, og med Steinar Kjeldsen Kvartett.

Det ble en hel liten cabaret ut av det, og med barkeeper Lars A. Sverdrup Liset som holdt stand i bagrunnen med skjenking og glassgnikking, hele kvelden igjennom. Og kvartetten til Steinar som unektelig ga jula en laidback Casablanca-feeling med eminente toner.

Show og shopping

Tempoet var upåklagelig, og det skjedde noe på scenen hele tiden. Dekoren var eminent, forsterket med enda mer videoprojisert julestemning i bakkant.

 

Anniken Høve steg gullkjolekledt fram som kveldens dronning, mens Torgeir Steinsland med rasp i røsten ble makker i artige «Text me a merry Christmas». Steinsland var solid nok også på egenhand, ikke minst i «’Zat you Santa Claus». Men artig var det likevel at Anniken igjen ble selskap – i den røde sofaen – i «Baby it’s cold outside».

Futt og fart

Det var futt og fart, musikk og sang og skuespill. Heidi Høwe var ubetalelig med julegaveliste så langt som et … ja, som et år…men hadde hun kontroll på pakkene mon tro?

Et anna høydepunkt i «Jul, for swingende!» var «Christmas shopping blues», med Anja, Kari og Britt Elin som solister – overlessa med bæreposer. Hege Monica Eskedal dirigerte Kammerpikene, der Marianne Hansen og Wanja Pettersen sørget for ekstra spillopper innimellom alle de øvrige.

 

En godt besatt Møysalen takket med stående ovasjon for ei forestilling der nylig avdøde Søren Frank også bidro sterkt, helt inn til det siste.

Forresten, vi må nesten nevne et anna høydepunkt; «When you wish upon a star», hvor Cecilie Pedersen skinte i solistrollen.