Det er blitt mange brød i løpet av få år i heimebakeriet, men tross lange dager angrer ikke Sandberg på at hun tok spranget.

– Her sto et gammelt eldhus, derav navnet. Men det var forfalt og da var det enkelt å velge å realisere min gamle tanke om gårdsbakeri. Da ryddet vi tomta og bygde dette, sier Sandberg, som dermed fikk et praktisk og tilpasset bygg.

For enden av bygget er råvareinntaket, her venter ulike kornslag i poser, dessuten lange vedskier, fyringsved til steinovnen.

120 daglig

Med mange trofaste, faste kunder blir det 120 brød for dag, og mye annen god bakst. Da vi besøker jubilanten lørdag blant en jevn strøm av kunder går det både flere typer brød, kanelsnurrer, tomatbrød og mye annet godt.

– Ja, jeg er av de faste kundene, forteller Marthe Hov Jacobsen, med ettårige Maria på arma. Mens bakeriet feirer bursdag lørdag, har Maria bursdag søndag.

– Jeg forsøker å være her klokka ni, når utsalget åpner, da utvalget og duften av nybakt er som best, sier Marthe.

 

Feiret med kake

Bursdagsgjestene – og dem ble det flere av – blir bevertet med kaffe og kaker når de stikker innom.

Sandberg har tre åpningsdager i uka.

– Lørdag er nok den travleste gjennom året, men om sommeren kan alle dager være like travle.

Tidlig

Arbeidsmorgenen starter klokka tre på lørdager – de andre dagene klokka fire.

– Det må nesten være slik. Deigen setter jeg på kvelden, slik at den skal være klar til morgenen. I tretida på ettermiddagen  stenger utsalget og det blir tre-fire timer fri før bakeren tar fatt på nok ei arbeidsøkt.