Overtar Høyre-roret i Sortland

Ingolf Markussen sier takk for seg i Sortland Høyre. Grete Ellingsen har sagt ja til å være partiets nye ordførerkandidat.

Ingolf Markussen sier takk for seg i Sortland Høyre. Grete Ellingsen har sagt ja til å være partiets nye ordførerkandidat. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Grete Ellingsen blir Sortland Høyres ordførerkandidat. Ingolf Markussen gir seg i politikken, etter 24 år i kommunestyret.

DEL

– Nå er det framtida det gjelder, slår Ingolf Markussen fast.

Han har vært partiets førstekandidat i Sortland siden 1991. Markussen og Arne Emil Iversen har begge tilbragt 24 år for Høyre i kommunestyret. Nå har de funnet tida inne for å gi seg.

– En utrolig tillit

– Jeg har har vært vist en utrolig tillit. Når vi nå skal stake ut veien videre, må vi tenke på framtida, ikke bare neste periode, sier Markussen.

Grete Ellingsen var partiets førstevalg som deres neste ordførerkandidat.

– Nå når Grete har takket ja til utfordringa, og jeg vet at kabalen er i orden, kan jeg trekke meg tilbake, sier Markussen.

– Ydmyk

Ellingsen brukte litt tid på å tenke igjennom forespørselen, før hun sa ja til å stille som partiets toppkandidat foran neste høsts kommunevalg:

– Avgjørelsen var ikke vanskelig å ta, men jeg måtte tenke over valget med hensyn til de og det jeg har rundt meg, sier hun.

– Jeg takker for tilliten, og er ydmyk i forhold til oppgaven jeg har tatt på meg.

– Veldig motivert

Det blåser for tida en Høyre-bris over landet, og de postive meningsmålingene har gitt Ellingsen ekstra motivasjon.

– Jeg er veldig motivert for dette. Det er flere grunner til det. Jeg er engasjert og tror på framtida her i Sortland og Vesterålen. Vi har ei sterk og god gruppe i Sortland Høyre, som alle jobber i samme retning, sier Grete Ellingsen.

Les mer om den nye ordførerkandidaten og hva Ingolf Markussen vil gjøre videre i Bladet Vesterålen 14. oktober.

Artikkeltags