Eieren, M-K Invest as, er i sluttfasen av det bygningsmessige, men alle rommene er allerede ferdige – og innredet. Tilsammen 500 kvadratmeter er restaurert, åtte soverom med bad. Det gamle klasserommet, storskolen, med kapellet er blitt felles spisestue, kjøkken og avslappingskrok med stor høyde under taket. Utvendig er det satt på ny kledning, vinduene er skiftet til opprinnelig stil fra 1926.

– Kjøpesummen var 900.000 kroner, sier Mads Røkenes i M-K Invest, som sammen med Terje Øie har investert det han kaller et betydelig beløp – i millionklassen.

De kjøpte skolenav Sortland kommune i 2008.

– Den var nedlagt tidlig på 2000-tallet og stod tom, bare brukt litt av andre skoler i tursammenheng. Jeg begynte å sysle med tanken om å gjøre noe med den. Jeg har alltid hatt interesse for turismen, men dette er mer idealisme enn forretning, sier Røkenes.

– Positivt med flere steder

– Vi ser for oss et marked rettet mot bedrifter for mindre kurs og konferanser, sier han om planene, og legger til at kapasiteten er for cirka 20 personer.

– Vi ser at det også kan brukes for charterturister. Vi har vært i dialog med reiselivaktører.

Bengt Jaegtnes i Discover Arctic as sier til Bladet Vesterålen at dette er en svært positiv satsing.

– Det er mange ulike perler rundt omkring i regionen. Tanken er at charterturistene skal kunne benytte flere steder. Vi har allerede avtaler med bedrifter i Bø og i Andøy, sier Jaegtnes.

– Anlegget i Godfjord er interessant, og vi vil se på det. Det viktigste er at det er profesjonell drift, høy standard.

Les mer i Bladet Vesterålen 29. oktober.