– Sortland er hovedstaden vår

Svein Spjelkavik.

Svein Spjelkavik. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Svein Spjelkavik fra Andøy maner til bred, regional støtte for Kulturfabrikken på Sortland.

DEL

Svein Spjelkavik, blant annet reklamemann i God Strek og grunnlegger av den nye trenden "framsnakking", er ikke i tvil:

– Det er klart jeg er for kulturhus på Sortland.

– En stor oppdrift

– Det gir en stor oppdrift for mange av oss vesterålinger, spesielt for de som holder på med kultur, men også mange andre, å se den søyla på Sortland bevege seg oppover, sier Spjelkavik.

Han sikter til barometeret for antall innsamlede millioner så langt, der målet er 15 millioner kroner.

Nå tenker han å selv gjøre en innsats for at man skal nå dette målet.

– Jeg har klare planer om å delta i arbeidet med å reise penger, ja. Hvordan vil jeg ikke si ennå. Det vil vise seg, sier Spjelkavik.

– Hovedstaden

Grunnen til at vesterålinger i større grad bør engasjere seg i Kulturfabrikken på Sortland er enkel, mener han.

– Sortland er hovedstaden i regionen vår. Også for oss som bor i Øksnes, Hadsel, Bø og Andøy. Det er vi inneforstått med og glade for. Lokaliseringsdebatten er gammeldags, slår han fast.

Å ikke innse at Sortland er regionsenteret i Vesterålen er det samme som å underminere idéen om at Oslo er Norges hovedstad, mener Spjelkavik.

– Trenger stadig flere kulturhus

– Dermed blir Kulturfabrikken noe langt mer enn en lokal sak for Sortland. På vegne av kulturprodusentene i Vesterålen, vil jeg signalisere at dette er det største som har skjedd siden Hurtigrutens Hus ble etablert på Stokmarknes.

– Kan vi ikke klare oss med Hurtigrutens Hus?

– Nei, vi trenger stadig flere kulturhus. Det blir en flott ny sal i Bø, og det kommer til å bli et flott kulturhus på Sortland. Jeg tror ikke disse vil ødelegge for hverandre. At noe sånt vil skje, er det ingenting som tyder på fra andre steder, og vi har lange avstander i Vesterålen.

Lunsjseminar torsdag

Torsdag denne uka inviterer Sponsorlauget for Kulturfabrikken, i samarbeid med Sortland Næringsforening, til lunsjseminar, der temaet er å løfte prosjektet opp på et regionalt nivå.

Svein Spjelkavik blir en av innlederne, sammen med prosjektleder for Kulturfabrikken, Rune Håndlykken, Jens Henrik Andersen fra Lofoten kulturhus og Lars Myhra fra Biomar i Øksnes, som allerede har gitt sin støtte til Kulturfabrikken.

Artikkeltags