Sortlandbrua får blå-lys

- Blå bru og blå by er drømmen, synes Bengt Jaegtnes, Mona Dahl, Kristine Røiri, Ivar Tjønsø og Hallvard Pettersen.

- Blå bru og blå by er drømmen, synes Bengt Jaegtnes, Mona Dahl, Kristine Røiri, Ivar Tjønsø og Hallvard Pettersen. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Allerede under kulturukeåpninga i mars vil vesterålingene få en forsmak på hvordan Sortlandbrua kan bli lyssatt.

DEL

Da tennes nemlig de første lysene i lyssettingsprosjektet, og initiativtakerne tror prosjektet har ei stor framtid foran seg.

Sammen med Statens vegvesen, Sortland Næringsforening, kommunen og Vesterålskraft, har Blåbyen AS tatt tak i lyssettingsplanene.

– Vi har fått til et godt samarbeid, og tror vi gjennom et slik arbeid kan skape muligheter i mørketida. Nå er Phillips og Osram på banen, og allerede 12. mars vil vi få en forsmak på hva vi kan vente oss, sier daglig leder i Blåbyen AS, Bengt Jaegtnes.

Tenn lys

Da vil nemlig lysene bli tent på deler av brua.

– Det blir et prøveprosjekt, en demonstrasjon på hva som blir mulig å få til, sier Jaegtnes.

Han håper prosjektet vil føre til både lyssetting av hele brua, og lyssetting i Sortland.

– Vi synes dette er veldig spennende, og tenker å kombinere dette med seminarer under kulturuka om lyssetting og effekter av det, sier Sortland kommunes Kristine Røiri og Mona Dahl.

Inspirasjon

Røiri håper lyssettinga på brua kan bli til inspirasjon for større deler av byen.

– Jeg tror vi kan bruke denne muligheten til å få fram gode ideer i første omgang, sier Røiri, og får støtte fra Ivar Tjønsø i næringsforeninga.

Det er ennå ikke klart hvordan brua skal lyssettes, men Røiri sier det ikke trenger være snakk om et statisk lys.

– Vi kan trekke inn kunstnere i dette, og vi kan bruke ulike farger. Og vi kan i neste omgang se for oss dette som et regionalt prosjekt, der våre erfaringer kan brukes i resten av regionen, sier de.

Brua viktigst

Men lyssetting av Sortlandbrua er førsteprioritet.

– Den er porten inn til?Vesterålen, og et viktig symbol.

– Hvorfor ikke male den?

– Dette er en realistisk mulighet for å få brua fargesatt, i forhold til et malingsprosjekt, med påfølgende vedlikehold.

Kostnadene er fortsatt ikke klare, men det legges opp til et spleiselag for å få finansiert arbeidene.

– I første omgang håper vi å kunne synliggjøre mulighetene som ligger i dette, og i neste omgang håper vi at lyssetting kan gi veldig positive effekter for både Sortland og Vesterålen, sier de.

Bildetekst: Bengt Jaegtnes i Blåbyen AS har fått med seg Mona Dahl og Kristine Røiri fra Sortland kommune, Ivar Tjønsø i Sortland Næringsforening og Halvard Pettersen i Vesterålskraft på blålys-planene i Sortland.

Artikkeltags