annonse

Starter ungdomsteater

Teater
Teater: Svea Petrine Sannes er den ene av to som har startet ungdomsteater i Sortland. (Foto: Hilde Jørgensen)

Teater Blå er stiftet, og Vesterålen har fått ungdomsteater igjen.

Initiativtakerne er Kristin F. Jakobsen og Svea Petrine Sannes fra Sigerfjord. Begge har stått på scenen tidligere, blant annet i stykket «Super» av Knut Nærum.

– Vi ønsket oss et ungdomsteater, og det beste var å bare starte et selv. Vi ønsker å videreføre jobben som Søren Frank startet og oppfylle hans drøm om å lage et ungdomsteater på Sortland. Vi har vært heldige og hatt mange dyktige teaterlærere, blant dem Helene Skogland som også hadde samarbeid med Frank, sier initiativtakerne i en pressemelding.

Ber interesserte ta kontakt

– Nå skal vi i gang med å samle interessert ungdom fra hele Vesterålen, og vi håper mange tar kontakt med oss og vil være med. Teater er gøy og man får oppleve noe nytt og spennende. Man bygger et godt samhold når alle er med på et prosjekt, og får se resultater i lag.

Tom-Stian Lenningsvik, som er sceneinstruktør i Vesterålen er glad for initiativet og ser fram til å samarbeide med Teater Blå i fremtiden.

– Det er viktig med en teatergruppe som er drevet av ungdom i Vesterålen, og jeg er spent på å se hvilke bidrag de kommer med til det allerede rike kulturlivet i Vesterålen. Dette er et flott tiltak, og jeg vil berømme initiativtakerne for at de får teatergruppen opp på fote igjen, sier han.

annonse