annonse

– Tenkte jeg måtte berge han

: En person ble knivstukket på Sortland natt til søndag. Episoden fant sted i Strandgata, mellom utestedet Baren 1. Etasje og Mix-kiosken. (Foto: Hilde Jørgensen)
Sprang til
Sprang til: Rabin Tawfeeq Mohammed-Ali ble vitne til hendelsen, og fikk tilkalt politiet. (Foto: Privat)

SORTLAND: Rabin Tawfeeq Mohammed-Ali ble vitne til hendelsen der en mann ble knivstukket på Sortland natt til søndag. Han fikk tilkalt politiet, slik at de som sto bak la på sprang.

Inger Merete Elven

– Alt skjedde så fort, sier Rabin Tawfeeq Mohammed-Ali.

Han ønsker å poengtere at knivepisoden skjedde lenge etter stengetid, og ute på gata.

– Jeg ønsker på ingen måte å bli framstilt som en helt oppi dette, eller å få noe oppmerksomhet. Men jeg ønsker å bidra til å stoppe spekulasjoner rundt hva som egentlig skjedde, og stygge kommentarer på sosiale medier, sier Rabin, som også har uttalt seg til Vol.no om saken.

Innehaveren av Baren 1. Etasje var selv på jobb på utestedet lørdag kveld. Han la merke til noen som knuffet og kranglet så høylytt, at de ansatte bestemte seg for å tilkalle politiet slik at de kunne roe gemyttene.

– Da politiet kom fram hadde de allerede roet seg ned. Da var de blitt kompiser, forteller Mohammed-Ali.

Han forteller at det ellers var en svært rolig lørdagskveld på Sortland, med få mennesker ute, og at de derfor hadde bestemt seg for å stenge utestedet noe tidligere enn vanlig.

Ble vitne

Noe før klokka halv fire-tida på natta gikk han tilbake fra Baren 1. Etasje for å hente pc-en sin. Han stakk etterpå innom Mix-kiosken på Skibsgården like over gata for å kjøpe seg en kebab. Han satte seg ved vinduet for å spise, og la merke til at de som kranglet tidligere på kvelden sto utenfor, midt i Strandgata.

– Først så det ut som de snakket sammen, før jeg så at fornærmede prøvde å komme seg unna. Plutselig så jeg at en av de to andre tok handa i bukselomma og mistet en kniv på bakken. Han bøyde seg for å løfte den opp igjen, og da bestemte jeg meg for å løpe ut. Jeg ropte mot dem, og jeg ropte på politiet. Jeg hadde sett at det sto en politibil ved innkjøringa til parkeringsplassen nord for Skibsgården, forteller han.

Politiet kom da raskt til stedet, og tok opp jakten på de to som hadde stukket av – den ene med kniven.

Oppdaget stikkskadene

– Fornærmede hadde da gått inn i Mix-kiosken og satt seg på golvet der. Jeg spurte om han var ok, uten å få noe særlig svar. Først da jeg løftet på skjorta hans, oppdaget jeg at han var blitt knivstukket. Da ble det kaos. Jeg fikk lagt ham ned og prøvde å stoppe blodet, og ropte samtidig på politiet igjen. Det var bare jeg og driver av kiosken som var til stede foruten fornærmede. Politiet kom, og de fikk ringt etter ambulansen, sier Mohammed-Ali.

Han forteller at han ikke fikk med seg at selve knivstikkinga fant sted. – Det var en lang kniv. Det ene stikket hadde gått 20 centimeter inn i magen hans. Ellers ble han stukket to ganger i brystet, ifølge Mohammed-Ali.

Han har vært i kontakt med offeret i etterkant av hendelsen.

– Han skriver i ei melding til meg at han er glad jeg var der, og at han ikke vet hvordan dette hadde gått om jeg ikke hadde grepet inn.

Mohammed-Ali sier han ikke var redd for egen sikkerhet da han bestemte seg for å løpe ut i gata, mot den som hadde kniven.– Jeg rakk ikke å tenke så mye, annet enn at jeg var nødt til å springe ut og berge ham.

Politiet bekrefter overfor Bladet Vesterålen onsdag at ingen av de siktede i saken er varetektsfengslet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse