Vesterålskraft får bygge

Artikkelen er over 5 år gammel

Vesterålskraft Vind AS er innvilget konsesjon til vindmølleparken på Ånstadblåheia.

DEL

– Dette er en gledens dag for selskapet, sier Halvard Pettersen til Bladet Vesterålen, og antyder bløtkakefest på kontoret for de ansatte.

Selskapet har arbeidet i nærmere seks år med vindmølleplanene som omfatter mellom 12 og 14 vindmøller på Ånstadblåheia og Lafjellet.

– Disse skal kunne produsere strøm til om lag 5.000 husstander i regionen. Det vil gjøre oss mer selvforsynte med strøm i regionen, sier Pettersen.

I dag produseres lokalt bare mellom 10 og 12 prosent av strømmen som trengs i Lofoten og Vesterålen.

Kan bli anket

– Og vi vet at overføringsnettet, som vi er helt avhengige av, begynner å dra kraftig på årene. Da er det bra for hele regionen at vi kan bli mer selvforsynte, sier Pettersen.

Vedtaket om konsesjon vil ventelig bli anket av vindkraftmotstanderne. Derfor er ikke noen investeringsbeslutning klar til behandling i Vesterålskraft Vind.

– Vi vil starte arbeidet med å lage et beslutningsgrunnlag når vi vet at vi har en rettskraftig konsesjon. Det vedtaket som er fattet nå kan ankes. Og ankebehandlinga vil ta tid. Det er Olje- og energidepartementet som skal fatte endelig vedtak, om saken ankes.

Pettersen sier han er glad for konsesjonsvedtaket, selv om det ikke kom som noen stor overraskelse.

Artikkeltags