Populært: Mange unge og ivrige volleyballspillere på regional samling i Sortlandshallen. Foto: Øksil

50 slo fra seg på Sortland: – Nord-Norge størst på volley

SORTLAND: Rundt 50 unge volleyballspillere deltok på sesongens første åpne regionale samling i Sortlandshallen sist søndag.

Samlingen på Sortland ble ledet av regionlagstrenerne Robert Larsen fra Sortland og Frode Gabrielsen fra Øksnes.

– At det kjøres åpne regionale samlinger, er noe nytt fra forbundet sin side. Dette gir flere muligheten til å delta og lære nye ting, forteller Sortland-leder Håvard Hamansen Wallstad.

Han var veldig fornøyd med den store deltakelsen fra klubbene Øksil, Bø VBK, Sortland VBK og Bodø volley.

– Med rundt 50 spillere i Sortlandshallen og 30 spillere i Tromsø, hadde Nord-Norge den største deltakelsen av alle regioner i Norge. Det er vi kjempefornøyde med, sier Wallstad.

Endelig kamp: J17-laget til Sortland spilte treningskamp mot Bodø Volley i forkant av den regionale volleyballsamlingen for ungdom. Foto: Sortland VBK

Kamp

I forkant av samlingen spilte J17-lagene til Sortland og Bodø treningskamp i Sortlandshallen. Det ble en jevn kamp som til slutt endte med 3-2 seier til Sortland.

– Dette var den første kampen til disse to lagene siden sesongen tok en brå slutt i mars på grunn av Covid-19. Det ble mange jevne sett og begge lag var nok godt fornøyd med utbytte av kampen, forteller Wallstad.

Landslag

Volleyballklubben har også vært representert på landslagssamling for ungdom.

G17-spillere, Gustav Vestå og Markus Hamansen Wallstad, deltok nylig på seks dagers landslagssamling i Åmot.

– Landslagstrenerne Harry Fagervold og Bjørn Sletvold hadde et lærerikt og inspirerende opplegg for de 18 spillerne som var tatt ut på samlingen, forteller Wallstad.

På landslagssamling: Sortland volleyballklubbs G17-spillerne Gustav Vestå (f.v.) og Markus Hamansen Wallstad deltok nylig på landslagssamling i Åmot. Foto: Sortland VBK

Seriestart

2. divisjon hadde seriestart forrige helg, og denne sesongen stiller Sortland med to herrelag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ene laget var i aksjon i serieåpningen og slo både BK Tromsø 3 og TSI 1 med 3-0.

I slutten av måneden skal begge Sortland-lagene i aksjon på Finnsnes.

Sortland 1 skal møte Finnsnes, Bodø og Lofotvolley, mens Sortland 2 skal i aksjon mot BK Tromsø 3, Bodø og Finnsnes.

– Det er fantastisk å være i gang med sesongen, selv om det er mer arbeid rundt trening, kamper og arrangementer på grunn av korona-situasjonen. Men det har gått seg til og spillerne er flinke til å tilpasse seg, forteller Håvard Hamansen Wallstad.