Til topps: Det norske laget slo Sverige 3-2 i den siste kampen i nordisk mesterskap og gikk til topps i mesterskapet. Melbu-spilleren Adrian Pedersen nr. 2 fra venstre i første rekke. Vesterålens ny-signering, Richard Johansen Halvorsen, nummer 8 i første rekke. Foto: Mats Hjertum, NFF

Adrian scoret – og ble nordisk mester

SORTLAND: Vesterålen-duoen Adrian Pedersen og Richard Johansen Halvorsen spilte på det norske landslaget som sist helg ble nordisk mester i futsal for første gang.

Norge imponerte i åpningskampen mot Danmark som ble slått 5-1 etter mål av Tobias Schjetne, Kenneth Rakvaag, Christopher Moen, Sindre Welo og Petter Høvik.

– Det føles godt. Det var en god prestasjon på banen og gutta har jobbet godt frem mot kampen. Det er deilig å slå Danmark etter så mange knepne tap på rad, sier landslagstrener Kai Bardal til fotball.no.

Han mente det ble gjort mange gode prestasjoner mot Danmark.

– Og så var det en lagseier etter hard jobbing av spillerne.

Stabil

Etter en strålende kamp mot Danmark, ble det en liten nedtur mot Grønland.

Grønland ledet 2-0 før Adrian Pedersen reduserte for Norge i det 16. minutt i førsteomgangen. Det var hans 2. landslagsmål for Norge.

Først ni sekunder før full tid berget Norge uavgjort etter mål Christopher Moen.

– Det er skuffende at vi bare tar ett poeng mot Grønland, særlig etter kampen vi spilte mot Danmark da vi viste at det bor veldig mye i laget. Vi er ikke stabilt gode nok, og vi var ikke sterke nok mentalt til å følge opp den gode prestasjonen mot Danmark. Vi må bli vant til å prestere på et høyt nivå slik at det føles naturlig å gjøre det igjen og igjen, forteller Bardal til fotball.no.

Presset

I den siste kampen mot vertsnasjonen Sverige reiste Norge seg igjen. Med 3-2-seier gikk Norge for første gang til topps i nordisk mesterskap.

For Norge scoret Lars Røttingsnes, Oskar Andreassen og Sindre Welo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Planen vår var å presse Sverige og stykke opp spillet deres mest mulig. Vi måtte hindre dem i å komme i gang, og vi måtte gjøre det ukomfortabelt for dem. For å klare det måtte vi være veldig aggressive og nøye i måten vi presset og markerte på. Det ble en konstant kamp for å holde dem på sin halvdel, og det lykkes vi med i veldig lange perioder, forteller Bardal.

Fortjent

Seieren nordisk mesterskap lover godt før Norge møter Danmark, Kypros og Malta i VM-kvalifiseringen i Trondheim i april.

– Det smaker veldig godt. Finland, som er det beste laget, var ikke med denne gangen. Men vi har for første gang slått både Sverige og Danmark i samme turnering, og vi har vist at vi er en verdig nordisk mester, forteller Bardal.

– Heldige

Adrian Pedersen gledet seg også over den nordiske tittelen.

– Vi var nødt til å vinne mot Sverige for å bli nordisk mester. Og vi kunne ha punktert kampen tidlig da vi hadde en del store sjanser. I stedet kom Sverige mer med i kampen, og på slutten var vi heldige som ikke fikk flere mål imot, forteller Pedersen til Bladet Vesterålen.

Nå ser han fram til juleferie i Vesterålen.

– Det skal bli godt, sier Pedersen som går på en ny sesong for 2. divisjonsklubben Tromsdalen.