I finalen: Henning Bakkejord-Johnsen fra Bø med sterk skyting under Landsskytterstevnet i Bodø. Foto: Torfinn R. Johnsen

– Aldri skutt så bra før i et landsskytter-stevne

Henning Bakkejord-Johnsen fra Bø skjøt seg til en sterk 11. plass i banefinalen for klasse eldre junior under Landsskytterstevnet (LS) i Bodø.

– Jeg har vært i fem-seks finaler tidligere, men dette er den beste plasseringen til nå, forteller Henning Bakkejord-Johnsen.

19-åringen, som deltok i sitt første LS allerede i 2014, hadde 244 poeng etter innledende skyting og lå på 13. plass før finalen.

Ødela

– Foruten et dårlig skudd som ødela mye, så synes jeg at gjennomføringen var god i innledende skyting. I finalen fikk jeg seks innertiere, men med fire innertiere til hadde jeg klatret opp på en fjerdeplass. Det var imidlertid høyt nivå på skytterne i finalen, og alt i alt er jeg godt fornøyd med en 11. plass, forteller Bakkejord-Johnsen.

Caroline Finnestad Lund vant banefinalen med 346 poeng. På de to neste plassene fulgte Sara Kristine Havik-Johnsen fra Fiskum og Julianne Skallerud Brekke fra Råde, begge med 345 poeng.

Felten

Henning Bakkejord-Johnsen er også klar for fredagens feltfinale. Han ligger på 20. plass med 27 treff etter innledende skyting.

– Målet er å fylle med 12 treff, og klarer jeg det kan jeg klatre opp en del plasser. Men det er for langt fram til noen topplassering, forteller Bø-skytteren.

Fire skyttere har 30 treff fra innledende skyting. Det er Julianne Skallerud Brekke (Råde), Even Øyjord Rødne (Etne), Mathias Olsen (Froland) og Andreas Hansen (Kvinnherad).

Veteran

Flere vesterålsskyttere har vært i finale under LS de siste dagene.

Veteranskytteren Eilif Andersen fra Sortland havnet på 30. plass på banen i klasse V73 etter 99 poeng i finalen og totalt 348 poeng.

Hele 10 skyttere havnet på 350 poeng, og plasseringene ble avgjort på antall innertiere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Erik Jødahl fikk 9 av 10 mulige innertiere og vant veteranklassen foran Harald Grytaas (Osterøy) og Olav Solheim (Soknedal).

Senior

I seniorklassen skjøt Erlend Burø Sæther fra Andenes best med 98 poeng i finalen og totalt 341 poeng (7 innertiere i finalen). Det holdt til en 78. plass.

I samme klasse endte Lars Bakkejord-Johnsen på en 120. plass med 99 poeng i finalen og totalt 340 poeng (4 innertiere i finalen).

Best: Erlend Burø Sæther (midten på bildet) fra Andenes var best av seniorskytterne fra Vesterålen på banen med 78. plass. Foto: Mareno Leonhardsen