Sondre Sandengen (til høyre) spilte en god kamp for Andenes i seieren mot Svolvær lørdag.
Sondre Sandengen (til høyre) spilte en god kamp for Andenes i seieren mot Svolvær lørdag. Foto: Fredrik Sørensen

Andenes fikk det enkelt i sesongens siste heimekamp

ANDØY: Andenes fikk besøk av Svolvær lørdag, i det som var årets siste heimekamp i 4. divisjon for andværingene. Det ble en komfortabel kamp for de blå og gule.

Andenes hadde full kontroll fra første spark på ballen. Mats Oftedal, Alf Kristian Pettersen og Morgan Kvalvik Eliassen styrte spillet på midtbanen, mens Sondre Sandengen og Noa Henriksen Stave var livlige på kantene. Heimelaget skapte flere store sjanser det første kvarteret, og det var ingen tvil om at de ville reise seg etter flere strake tap.

Sløste med sjansene

Etter 15 minutter kom også den forløsende 1-0-scoringa. Mats Oftedal ble lagt i bakken, og Andenes fikk frispark. Fra 18 meter limte Oftedal ballen i krysset, via stanga.

Tre minutter senere sørget Sondre Sandengen for 2-0 til Andenes, etter fint forarbeid av Noa Henriksen Stave.

Andenes burde scoret flere mål før pause, men marginene var ikke helt på heimelagets side. Det ble både stangskudd og skudd i tverrliggeren – og Svolvær-keeper Harald Aas sto i tillegg en meget god kamp.

Full kontroll

Andenes hadde full kontroll også etter pause. Andre omgang var dog mer rotete, og publikum fikk se mindre til det gode kombinasjonsspillet fra de første 45 minuttene.

Etter 70 minutter fikk blåfrosne heimesupportere mer å juble for. Andenes fikk corner, som Morgan Kvalvik Eliassen gikk ut for å ta. Ballen havnet til slutt hos Håvard Leivestad, som sørget for 3-0. Det ble også sluttresultatet.

Neste helg venter siste seriekamp, borte mot Sortland.

Comeback

Andenes sin eldstemann på banen var 36 år gamle Haakon Eliassen. Stopperkjempen ga seg for noen år siden, men har gjort comeback i høst.

Eliassen spilte en solid kamp, og bidrar i tillegg med masse erfaring og rutine i spillergruppa.

Selv synes han det er artig å være tilbake i den blå og gule drakten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, det har vært artig. Så var det godt med seier i dag. Svolvær er et lag vi skal slå ganske greit, og det gjorde vi jo i dag, sier Eliassen.

Han vurderer sterkt å satse videre med Andenes også neste sesong.

– Vi har snakket om det, og jeg ser ikke bort fra det. Det er en fin gjeng i klubben nå, sier Eliassen.

Her er tabellen og øvrige resultater fra helgas runde i 4. divisjon. (Ekstern lenke).