Sofie Johnsen, Elisabeth Lind, Merethe Haslevang, Maia Olsen Lind og Susanne Breines håper mange blir med dem på damelaget til Stokmarknes håndballklubb.
Sofie Johnsen, Elisabeth Lind, Merethe Haslevang, Maia Olsen Lind og Susanne Breines håper mange blir med dem på damelaget til Stokmarknes håndballklubb.

– Bli med på damelaget!

Til høsten blir det damelag i Stokmarknes håndballklubb igjen. – Bli med! oppfordrer initiativtagerne – som gjerne tar imot en trener også.

For et par år siden hadde handballklubben et damelag, men i sesongen som nylig er avsluttet, lå det nede. Nå har klubben meldt på lag til dameserien igjen, og 14 utespillere er allerede klare, foruten fire keepere.

– Men vi vil gjerne ha flere. Det er god plass, og vi tar med åpne armer imot spillere fra Sortland, og kanskje det finnes noen praksisstudenter som skal være her til høsten, sier Sofie Johnsen, Elisabeth Lind, Merethe Haslevang, Maia Olsen Lind og Susanne Breines håpefullt.

De understreker at spillerstallen gjerne bør være fyldig når sesongen drar seg i gang, det blir bortekamper, skader – og kanskje noen som jobber.

– Da er det bra å være mange, sier Sofie Johnsen og Susanne Breines.

Serien som starter til høsten har relativt mange lag innenfor grei reiseavstand.

– Det er lag i nærheten, både Harstad, Landsås og Ankenes, blant annet. Så da slipper vi med én langtur til Salten, forteller de.

Torsdag neste uke samles de til spiller- og informasjonsmøte, og da håper de mange interesserte viser seg.

– Vi ønsker oss at mange skal melde seg, sier Susanne Breines.

– Det er ingen øvre aldersgrense så lenge du går uten rullator, ler de.

Nestleder i Stokmarknes håndballklubb, Julie Johansen, understreker at damelaget er viktig for klubben.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er et forbilde for alle de andre. Det er bra å ha noe å strekke seg etter. Dessuten trekker damelaget mye folk til tribunen på kampene, og det er ekstra artig når vi kan ha aldersbestemte kamper i tilknytning til damekampene, sier Johansen.

Hun legger ikke skjul på at hun håper å rekruttere noen damespillere til å trene aldersbestemte lag også.