Torild Sareussen og Tonje Moelv ved Salong Silhuett tilbyr gratis farging av hår i forkant av starten på Arctic Race i Lødingen. The Arctic Devil synes idéen er super. – Det skal bli djævelsk artig i Lødingen til helga, sier «sjefsdjevelen» i samtale med Bladet Vesterålen.
Torild Sareussen og Tonje Moelv ved Salong Silhuett tilbyr gratis farging av hår i forkant av starten på Arctic Race i Lødingen. The Arctic Devil synes idéen er super. – Det skal bli djævelsk artig i Lødingen til helga, sier «sjefsdjevelen» i samtale med Bladet Vesterålen. Foto: Svein Rist

Blir «djævelsk» artig i Lødingen

LØDINGEN: Arctic Race åpner for å realisere idéer som ellers ikke er mulig å gjennomføre. I Lødingen tilbyr Salong Silhuett å farge håret til publikum grønt.

Det handler om å bli sett og lagt merke til i det bildene fra rittet kringkastes til 190 land.

Flere konserter, lyskastershow, marked, konkurranser, smaksprøver og ute-pub.

Innslagene som blir presentert i Lødingen i forbindelse med Arctic Race og Norway er både mange og spektakulære.

Blant annet skal en del personer ta seg opp til Strandstinden i det rittet starter. Ikledd bunad vil de her markere Lødingen med både flagg og faner.

En idé, om den lykkes, vil kunne sette Lødingen på kartet på en spektakulær måte.

Gratis farging av hår

The Arctic Devil gjorde seg kraftig bemerket i det Arctic Race passerte Lødingen 11. august 2013.

Siden den gang har den grønnkledde skapningen vært for selvskreven å regne på alle sykkelritt i Lødingen.

At Lødingen har fått æren av å være startsted for siste etappe av årets utgave av Arctic Race trigget kreativiteten til Torild Sareussen og Tonje Moelv ved Salong Silhuett.

Etter å ha fått sponset farge fra sine leverandører har de tatt mål av seg til å farge håret til alle som ønsker det i Lødingen grønt.

– Idéen har vi hentet fra The Arctic Devil. Søndag formiddag mønstrer vi i festivalområdet i havna med utstyr som er nødvendig for å farge hår. Barn, ungdom og voksne som ønsker det får tilbud om gratis hårfarging. Vi håper riktig mange benytter seg av dette. Det vil gi spektakulære bilder fra Lødingen som sende verden rundt, sier Sareussen og Moelv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Djævelsk god idé

For ikke å bli beskyldt for å stjele konseptet fra opphavsmannen bak The Arctic Devil ble idéen presentert Fridtjof Nordnes. Responsen ble som forventet fra den karen.

– En briljant idé. Fantastisk. Djævelsk god, for å si det slik. Jeg håper mange benytter seg av dette. Da blir det mye gryende djævelskap i emning i Lødingen. Bygda som sykler. Bygda med flest «djævler». Vi kommer til å bli lagt merke til, smiler The Arctic Devil.