Bodø/Glimt-maskoten Putte kommer til Stokmarknes for å være med på selve hundreårsdagen for idrettslaget, første kamp på nytt kunstgress og oppgjøret mot Stålbrott.
Bodø/Glimt-maskoten Putte kommer til Stokmarknes for å være med på selve hundreårsdagen for idrettslaget, første kamp på nytt kunstgress og oppgjøret mot Stålbrott. Foto: Kent Even Grundstad

Denne karen kommer fra Bodø/Glimt for å feire hundreårsdag. Nå er alle barn spesielt invitert

Bodø/Glimt-maskoten Putte kommer på selve hundreårsdagen for Stokmarknes IL, for å være med når a-laget møter Stålbrott til første kamp på nytt kunstgress.

Gjennom helga har hele byen vært med på feiringa av hundreårsjubileet til Stokmarknes IL, med e-sport-kveld på ungdomsklubben, fotballskole for jenter, torg-fotball, utstilling, jubileumsmiddag og brakfest i Hurtigrutens Hus til slutt.

Men selve hundreårsdagen for stiftelsen er mandag. Og da tar fotball-a-laget til Stokmarknes IL imot naboen Stålbrott til heimekamp.

– Det blir den første offisielle kampen på det nye kunstgresset, som sto ferdig sist uke, forteller leder i fotballgruppa, Håvard Myhra, til Bladet Vesterålen.

Og da er selvsagt ikke festlighetene slutt. Til kampen kommer arrangementsansvarlig Ørjan Heldal sammen med ingen ringere enn Bodø/Glimt-maskoten Putte. Den gule og svarte bia har stort barnetekke, og med god medvind denne sesongen, er humøret på topp.

– Det blir perfekt for ungene, og så skal vi sørge for å lage litt ablegøyer og ekstra før kampen. Vi inviterer alle barn til å komme. Det kan bli veldig artig, spår Håvard Myhra.

Putte har vært maskot for Bodø/Glimt siden 2008 og gjør mye av seg. Som de selv sier i Glimt: «Hadde vi hatt en egen maskottabell i eliteserien er vi hundre prosent sikre på at Putte ville vært helt der oppe på medaljeplass, ja sannsynligvis ville han tronet øverst».

Besøket til Stokmarknes er en del av Bodø/Glimts opplegg for samarbeidsklubbene, som alle får visitt av maskoten gjennom sesongen. Stokmarknes IL ble samarbeidsklubb tidligere i år.

Og så er det jo altså kamp, da. Stokmarknes møter naboen Stålbrott i femte divisjon, og Håvard Myhra håper et entusiastisk publikum skal heie hjemmelaget fram til seier:

– Målet er selvsagt å vinne mot Stålbrott. Vi ser mye bra i a-laget vårt. De er unge, men spillemessig veldig flinke, selv om de er litt lette på grunn av alderen, sier Myhra.

Så får vi se om de unge Stokmarknes-spillerne putter mange mål med Glimt-maskoten i publikum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les her hvordanBladet Vesterålens tippe-ekspert tror det går mellom Stokmarknes og Stålbrott mandag kveld!