Sortland-damene er klare for en ny sesong i 2. divisjon. (Arkivfoto)

– Det blir rett og slett litt stusselig

SORTLAND: Sortland-treneren Stig Abelsen er bekymret for damefotballen i kretsen. Selv tar Sortland-klubben satsingen seriøst.

– Det er tragisk at det bare er påmeldt fire lag i serien. Det er et kraftig varsko til både fotballkretsen og klubbene. Sortland IL tar satsingen på damene like seriøst som på herrene, og vi har jo også hatt seniortilbud nesten sammenhengende i 30 år, forteller Stig Abelsen.

Stusselig

Sortland-damene skal møte Mjølner, Medkila 2 og Harstad DF fire ganger i løpet av sesongen. Første kamp er borte mot Medkila 2 førstkommende mandag.

Samme lag møter de i serieavslutningen 18. september.

– Det blir mye trening og få kamper, rett og slett litt stusselig. Serien slutter veldig tidlig i forhold til herrefotballen, forteller Abelsen.

Han ser imidlertid litt lys i tunnelen:

– Det er mange J16-lag påmeldt i 11-serien, og det lover godt for de neste årene. Forhåpentligvis har vi flere damelag påmeldt allerede neste sesong. Det blir veldig viktig for interessen og rekrutteringen rundt damefotballen. Vi ønsker selv å skape en god treningskultur og styrke det sosiale, og samtidig vise utad at vi tar damesatsingen veldig seriøst, forteller han.

Ungt lag

Sortland-treneren rår over en stall med 19 spillere. Det er han fornøyd med.

– Det skal holde for å kunne gjennomføre sesongen på en god måte. Vi stiller imidlertid med et utrolig ungt lag. Bare fire av spillerne er over 20 år, resten er mellom 15 og 19 år. Men så har vi en grei stamme for de neste to-tre årene, forteller Abelsen.

Motstand

Om serieåpningen borte mot Medkila 2 sier han:

– Vi vet aldri hvilket lag Medkila 2 stiller med, men de var i toppen av avdelingen i fjor og vi må forvente tøff motstand, forteller han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Abelsen håper fotballkretsen klarer å stille dommertrio på alle kampene.

– Kretsen sender ikke ut et godt signal hvis en seriekamp i 2. divisjon damer mangler linjedommere. Vi spilte en NM-kamp i jenter 19 mot Mjølner i mars, og i den kampen manglet det linjedommere. Det var veldig skuffende, forteller Abelsen, som trener Sortland-laget sammen med Eirik Arntsen.

Fysisk trener er Line Ann Hansen.