Sport

Det går mot gull, gutter!

Det går mot gull, gutter!

ØKSNES: Morilds G14-lag har hatt flyten i 2019-sesongen.

– Det er en flott gjeng, sier trener Håvard Bråthen, som har trent guttene lenge. For to år siden ble laget slått sammen, av Alsvåg- og Morild-spillere. Treninger tre ganger i uka, god lagmoral og positiv innstilling har betalt seg. Det har vært en strålende sesong for guttene i år. Seriegull er målet, og Morild er på topp på tabellen.

– Gått veldig bra

– Ja, det har gått veldig bra, smiler trener Bråthen i sola på Myre, mens det går mot pause i heimeoppgjøret mot Ballstad. Det skal vel godt gjøres at lofotværingene klarer å snu grønntrøyenes solide 6-0-ledelse.

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Litt taktikk Trener Håvard Bråthen har lydhøre spillere i pausen.

Litt taktikk: Trener Håvard Bråthen har lydhøre spillere i pausen.Foto: Idar Ovesen

– Nei, dette tar vi, sier Vegard Bråthen, sønn til treneren, og som scoret både første- og andremålet, og som hadde assist på et tredje.

Skifter gjerne

Guttene er flinke til å finne hverandre på banen, og har gode tekniske ferdigheter. Treneren skifter gjerne på posisjonene, slik at hele stallen på 16-17 spillere skal få komme utpå i løpet av kampen.

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Keeper Marius Olsen Stavøy skal få prøve seg ute på banen i andre omgang.

Keeper: Marius Olsen Stavøy skal få prøve seg ute på banen i andre omgang.Foto: Idar Ovesen

Morilds dyktige keeper Marius Olsen Stavøy har ikke hatt det altfor travelt i første omgang. I andre halvdel skal han bytte posisjon med utespiller William Hansen, og få prøve seg ute på banen. Samtidig skal William ta på seg keeperhanskene.

Taktikk og frukt

Trener Håvard prater litt taktikk med guttene i pausen, samtidig som oppskårne fruktbiter fortæres.

Det blir nesten like mange mål i andre omgang, skjønt Ballstad får to av de totalt fem. Gjestenes Kasper Sørensen kan vel notere seg dagens flotteste scoring oppe i krysset, og reduserer til 8-2.

– Kjempeartig ute

Men det ender med en solid 9-2-seier til Morild, som vil sikre seriemesterskapet i 9-erserien borte mot Gravdal allerede dagen etter, på søndag, om lager vinner.

Se dette bildet i full størrelse
Idar Ovesen - Ny posisjon William Hansen (14) vokter buret til Morild i andre halvdel, etter solid innsats i forsvaret i første.

Ny posisjon: William Hansen (14) vokter buret til Morild i andre halvdel, etter solid innsats i forsvaret i første.Foto: Idar Ovesen

– Det var kjempeartig å spille ute, smiler Marius Olsen Stavøy fornøyd etterpå. Han har god tro på at Morild skal ta gull i serien.

– Vi har et kjempegodt miljø i laget, sier Marius etter storseieren på Myre.

Målscorere for Morild: Vegard Bråthen (2), August Larsen (3), Sindre Hermansen (2), Sander Johansen og August Bolstad.

PS! Morild spilte med en mann i undertall i andre omgang, etter ønske fra treneren. Kanskje han ville teste guttene litt ekstra? 

Idar Ovesen - Takk for kampen Spillerne tar sine motstandere i handa når det hele er avgjort.

Takk for kampen: Spillerne tar sine motstandere i handa når det hele er avgjort.Foto: Idar Ovesen