Retur: Mathias Dahl Abelsen er tilbake i Alta-drakten etter å ha prøvd seg i fire andre klubber i perioden 2018-2020. Bildet er tatt i 2017, den siste sesongen han spilte for Finnmark-klubben. Foto: Per-Einar Johannessen

Fem klubber på tre sesonger

SORTLAND: Etter spill for Tromsdalen, Skeid, Mjølner og Øygarden (tidligere Nest/Sotra), er fotballspilleren Mathias Dahl Abelsen fra Sortland tilbake i 2. divisjonsklubben Alta.

– Vi har ønsket oss Mathias tilbake til Alta egentlig helt siden han forlot Skeid i fjor sommer. Nå klaffet det, og vi er glade for at han endelig er tilbake hos oss, sier sportslig koordinator Aleksander Johansen til klubbens nettsted.

Mathias Dahl Abelsen spilte for Alta i årene 2014-2017 der han fikk 77 kamper og 17 scoringer. Deretter gikk han til Tromsdalen som havnet på 7. plass i 1. divisjon.

Forlot

26-åringen valgte likevel å forlate Tromsø-klubben etter den sterke 2018-sesongen - til fordel for Oslo-klubben Skeid.

Det ble ingen sportslig suksess. Abelsen fikk bare spilletid i fire seriekamper for Skeid i 1. divisjon, i tillegg til to NM-kamper.

Han ble løst fra Skeid-kontrakten i juli i fjor for å satse videre i 2. divisjonsklubben Mjølner. I Narvik-klubben markerte han seg fort, spilte 13 seriekamper og scoret 6 mål.

Mjølner rykket likevel ned til 3. divisjon, og Abelsen valgte på ny å skifte klubb.

Denne gangen gikk turen til Vestlandet og spill for 1. divisjonsklubben Øygarden (tidligere Nest/Sotra).

I Øygarden fikk Abelsen spilletid i ni seriekamper, men han klarte aldri å etablere seg på «førsteelleveren».

Opprykk

Nå vender han altså tilbake til Finnmark-klubben som kjemper om opprykk til 1. divisjon. Abelsen har signert en kontrakt ut 2021.

– Mathias er en nord-norsk gutt med bra alder. Vi kjenner han godt, og vi gleder oss til å få brukt hans kompetanse i de siste kampene denne sesongen. Dette er en god investering av klubben, sier hovedtreneren Vidar Johnsen til klubbens nettsted.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det føles godt å få han hjem hit. Etter å ha reist litt rundt omkring kan det være fint for Mathias også å komme til et miljø som kjenner han godt og som bryr seg om han. Han er en kreativ spiller med temperament som et fyrverkeri, sier Johnsen.

Spennende

Abelsen kom til Alta på tirsdag og er med i oppkjøringen til lørdagens hjemmekamp mot Vålerenga 2.

Alta ligger på 3. plass i 2. divisjon avdeling 1. De sju beste lagene etter halvspilt serie skal møtes i enkel serie i høst (spiller mot hverandre en gang).

Laget som topper tabellen ved sesongslutt rykker rett opp i 1. divisjon, mens toeren får spille kvalifisering om opprykk.

Fredrikstad er i en klasse for seg selv og topper tabellen etter 12 strake seirer i avdelingen.

Kampen om kvalifiseringsplassen blir langt mer spennende. Kvik Halden og Alta står foreløpig begge med 25 poeng, mens Hødd og Skeid har henholdsvis 23 og 22 poeng.