Stor-turnering: Samarbeidet er initiert av SIL og Fjordkraft og har fått bred støtte i lokalt næringsliv.– Målet er å bli Nord-Norges største fotballcup for barn og unge innen 2023, forteller Stig Abelsen, initiativtaker og regionssjef hos Fjordkraft. (Arkivfoto) Foto: Inger Merete Elven

Fire idrettslag går sammen for å lage tidenes største fotballfest i Vesterålen

SORTLAND: – Målet er å bli Nord-Norges største fotballcup for barn og unge innen 2023, forteller Stig Abelsen, initiativtaker og regionssjef hos generalsponsor Fjordkraft.

Sortland IL er hovedarrangør for turneringen, og har fått med seg Stokmarknes IL, Stålbrott IL og Nord-Sprint IL på laget.

– Samarbeid mellom klubbene har vært helt avgjørende for å få dette til, forteller daglig leder i SIL, Ingar Angell Nicolaysen.

Arrangørene håper på opp mot 200 påmeldte lag allerede første året, og kampene skal spilles over hele Vesterålen.

– Vi har baner av høy kvalitet rundt om i hele Vesterålen, og avstandene er relativt korte. Det gir oss muligheten til å kunne invitere lag fra hele Norge til masse fotballglede i verdens vakreste omgivelser, fortsetter Nicolaysen.

Første klimapositive turnering

Turneringen, som har fått navnet Fjordkloden Cup, er et pilotprosjekt i regi av blant annet Fjordkraft.

– Vi jobber med å utvikle en guide for hvordan lag og foreninger enklere kan arrangere klimapositive idrettsarrangementer, og Fjordkloden Cup her i Vesterålen skal legge grunnlaget for denne guiden, forteller Abelsen.

Målet er at konseptet skal rulles ut nasjonalt i 2022, og at idrettslag og foreninger over hele landet kan benytte seg av guiden for å minske arrangementenes klimaavtrykk.

– Vi tror det er små grep som skal til for at vi som arrangører kan gjøre en forskjell, og vi er veldig glade for at noen legger til rette for at vi kan lykkes, sier Nicolaysen.

Støtte i næringslivet

SIL har vært på frierferd i Vesterålen for å få sponsorer med på laget, og opplever stor interesse for arrangementet. I tillegg til Fjordkraft er Samfunnsløftet, Vesterålskraft Konsern, Holmøy, Kronsteingruppen, Sport1 og Revicom hittil med på laget.

– Dette er et kjempetiltak som vi virkelig ønsker å bidra til, og som er med på å sette Vesterålen på kartet både som turneringssted og med tanke på turisme og opplevelser, sier Bernt Ola Nilsen, banksjef i Sparebank1 Nord-Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Markedsansvarlig i Vesterålskraft Konsern, Ivan André Josefsen, er enig og tilføyer:

– Samarbeid er nøkkelen for å lykkes med et så stort arrangement, og jeg er imponert over ambisjonsnivået til klubbene Vesterålen. Det gjør det ekstra stas å være med og bidra.

Den daglige lederen i SIL er glad for at næringslivet er positivt.

– Det er ingen tvil om at vi ikke kan gjøre dette uten dem på laget, så det er vi veldig takknemlig for. Vi har fått flere sponsorer på plass allerede, og kan allerede nå si at dette kommer til å skje - så fremt det er forsvarlig med tanke på koronasituasjonen selvfølgelig, sier Nicolaysen, som har store planer for arrangementet.

Festivalområde og markedsplass

Det er allerede bekreftet at verdensmester i triksing, Tobias Becs, er tilbake i Vesterålen for anledningen, og Nicolaysen håper på å kunne lansere flere kjente navn fremover.

– Vi skal sette opp et eget festivalområde ved Blåbyhallen, med scene og full pakke, og for å fylle den scenen med kule show, trenger vi enda flere sponsorer, så det er bare å melde seg på om man vi ta del i at et stykke idrettshistorie skrives i Vesterålen, oppfordrer han.

Turneringen avholdes 13. til 15. august, med forbehold om eventuelle endringer med tanke på smittesituasjonen.

Sortland IL-leder: Ingar Angell Nicolaysen. Foto: Håvard Skogly Mækelæ