Luna tok ikke bare seriemesterskapet i femtedivisjon, men ble også kretsmester etter sammenlagt 6 - 1 mot Kabelvåg/Lofoten2.
Luna tok ikke bare seriemesterskapet i femtedivisjon, men ble også kretsmester etter sammenlagt 6 - 1 mot Kabelvåg/Lofoten2. Foto: FK Luna

For to år siden hadde de ikke lag. I dag ble de kretsmestere

Bøfjerdingene ga seg ikke før de hadde utklassingssifre. – Vi står på for hverandre og kjemper, sier treneren.

Luna spilte lørdag returkampen mot Kabelvåg/Lofoten2 for å avgjøre hvem som skulle stikke av med kretsmester-tittelen i femte divisjon i fotball for herrer.

Luna hadde det beste utgangspunkt etter å ha vunnet den første kampen 2 - 1 på bortebane, og lørdag spilte man altså returkampen som var avgjørende.

Etter halvspilt kamp heime på Straume hadde Luna gått opp til 2-0-ledelse ved Trym Sommerseth og Tage Ellingsen, ifølge oppdateringer på klubbens egen Facebook-side.

Begge målene kom på cornere som Adrian Thorsen slo direkte inn i feltet.

I andre omgang doblet Sindre Thorsen og Mats Solheim.

Dermed ble det 4 - 0 lørdag og 6 - 1 i sammenlagt resultat for den nybakte kretsmesteren.

– Dette var fantastisk artig, synes Michael Andreassen, trener for Luna, etter at spillerne hadde feiret med den obligatoriske champagne-spruten på banen.

– Jeg hadde sett for meg at Kabelvåg/Lofoten2 skulle være ei hardere nøtt, men vi har god gjennomføring og holder hele veien ut og får rollene til å fungere også ved bytter. Vi står på for hverandre og kjemper, legger han til.

Laget gikk ut lørdag som det bruker å gjøre og kjørte sin faste formasjon med høyt press, Og så fikk de altså erfare at corner er mål.

– Vi har kjørt en del korte trekk på cornere, men i dag fikk vi uttelling på å slå dem inn i feltet. Det var veldig artig å se det klaffe i dag, sier han fornøyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så seint som i 2017 klarte ikke Luna å stille et a-lag.

– Dette er den andre sesongen med det nyeetablerte a-laget. Det er all ære til alle spillerne. De har lagt ned en kjempeinnsats, og så er vi et godt kamplag, understreker treneren.

– Og så fikk vi noen gode ord fra styret etter kampen. Det satte vi veldig pris på, tilføyer Andreassen.

Nå skal de leve litt på årets suksess.

– Vi må kose oss med følelsen av å være seriemester og kretsmester. Jeg veit ikke når Luna sist tok den tittelen, sier Luna-treneren.

Så skal de etter hvert se fram mot neste sesong. Da er det flere viktige diskusjoner å ta.

– Vi har jo snakket om vi skal spille i fjerde. Men den avgjørelsen må klubben og styret ta. Det er litt arbeid fram til den beslutningen er klar, sier Michael Andreassen.

Han ønsker at laget får beholde den samme stammen av spillere neste år også. Men det er tidlig å si noe om.

– Men selvsagt håper og trur vi at skal få fortsette med den spillergruppa vi har. Det er i hvert fall en fantastisk fin gjeng. All ære til dem for at vi har fått til dette!