Å reise til landsdelsmesterskapet i Kirkenes blir dyrt fort Sortland svømme- og livredningsklubb, som håper på engasjement gjennom aksjonen ”Klubben i mitt hjerte”.
Å reise til landsdelsmesterskapet i Kirkenes blir dyrt fort Sortland svømme- og livredningsklubb, som håper på engasjement gjennom aksjonen ”Klubben i mitt hjerte”.

Forbereder seg på dyr tur til Kirkenes: Håper å bli «klubben i mitt hjerte»

SORTLAND: Sortland svømme- og livredningsklubb håper på engasjement og støtte, slik at utøvernes egenandelen for deltakelse i landsdelsmesterskap i Kirkenes blir lavest mulig.

I mars reiser klubben til landsdelsmesterskapet i Kirkenes med rundt 15 svømmere, samt reiseledere og trenere. Reisebudsjettet vil fort komme over 100.000 kroner, bare i flybilletter.

– Det var billigere å dra på treningsleir i Polen, som vi gjorde i sommer, slår leder i svømmeklubben, Håkon Kristiansen, fast.

Årets høydepunkt

Å ikke delta på landsdelsmesterskapet er ikke noe alternativ. Dette er årets store høydepunkt for alle svømmerne i alderen til og med 15 år. Derfor jobber klubben nå med å presse egenandelen mest mulig ned, blant annet gjennom å delta i aksjonen ”Klubben i mitt hjerte”, som Norges idrettsforbund står bak, i samarbeid med Sparebank1.

– Her kan alle gå inn og stemme på ”sin” klubb, eller den klubben man ønsker skal vinne. Den klubben som har fått flest stemmer innen 25. november får en pengepremie på 100.000 kroner. Høken på Andøya har jo vunnet ”Klubben i mitt hjerte” flere ganger, og nå er både de og vi blant de 100 beste i landet som er med i konkurransen, forteller Kristiansen.

– Det hele avgjøres om under tre uker, så gå inn og stem på oss! oppfordrer han.

– Fantastisk rekruttering

I tillegg foretar idrettsforbundet daglige trekninger blant klubbene som deltar, om pengepremier på rundt 10.000 kroner, som øremerkes breddeaktivitet i klubben.

– Målet med dette er å skape engasjement rundt sin lokale klubb. Jo mer støtte vi får, jo billigere kan vi gjøre det for svømmerne. Vi ønsker at de skal betale en så liten egenandel som mulig, slik at det skal være greit for alle å reise til landsdelsmesterskapet, sier Kristiansen.

– De siste årene har vi, sammen med Tromsø, vært den beste svømmeklubben i Nord-Norge – resultatmessig. Og vi har ei fantastisk rekruttering. Den er større enn vi klarer å ta unna, tilføyer han.

De klubbene som deltar i ”Klubben i mitt hjerte” oppfordres samtidig til å opprette en ”Spleis”, hvor alle kan gå inn på nettet og bidra med en valgfri sum.

– Vi håper jo på et engasjement nå, og at flere ønsker å støtte oss, sier Håkon Kristiansen.