annonse

– Idrettslinja er unik

Håvard
Håvard: Håvard Hamansen-Wallstad er sterkt engasjert i fotball og volleyball på Sortland og har hatt et nært samarbeid med idrettslinja på videregående i mange år. (Foto: Trond K. Johansen)

SORTLAND: – For idretten på Sortland og i Vesterålen er idrettslinja på Sortland videregående skole helt unik og verdifull.

Trond K. Johansen

Håvard Hamansen-Wallstad er svært opptatt av idretten i regionen. Han synes det er en skandale om idrettslinja forsvinner.

– Jeg vet hva denne linja har betydd for oss og det er tragisk dersom den skulle forsvinne. Vi ønsker å beholde ungdommen i vår region istedet for at de skal forsvinne ut til Rogaland, Oslo eller Tromsø.

Hamansen-Wallstad sier at linja ved Sortland videregående skole har vært stabil siden den ble opprettet og at den har hatt, og har, en lærerstab som har fått god kompetanse.

– Det har vært en populær linje i Vesterålen og har alltid hatt god søkning. Den gir studiekoompetanse samtidig som den gir en spisset idrettsutdannelse. Slik musikklinja gir både studiekompetanse og flinke musikere.

– Elevene får en grunnkompetanse som gjør at de kan gå rett inn i toppidrettsmiljøer eller ta videre utdannelse på høyt nivå.

En tragedie

Hamansen-Wallstad mener at det vil være en tragedie om idrettslinja forsvinner.

– For idrettslag som Øksil og Sortland Volleyballklubb vil det bety veldig mye. Vi har blant annet et kjempebra guttelag som nå snart skal velge videre utdanningsvei. Da kan det være andre alternativer enn Sortland som blir vurdert, og vi risikerer å stå uten lag neste sesong, sier han.

– Jeg forstår at det må skje noe når fylkeskommunen må skjære så kraftig ned, men det blir meningsløst å kutte i tilbud som fungerer veldig bra og som har søkertall som få kan matche og lærere med kjempekompetanse. Da må det være andre ting som må kunne kuttes.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på blv.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse