Sandvolley: Enok Enoksen er blant mange som koser seg på sandvolleyballskole hos Bø volleyballklubb. Foto: Mareno Leonhardsen

Gratis, men ikke billig. Og verdt det for Enok, som har proffdrømmer

– Det er veldig artig. Vi lærer mange slag og sånn, sier Enok Enoksen i Bø.

Enok er blant mange som har lært om sandvolleyball denne uka. Bø volleyballklubb har ansatt flere i sommerjobb for å trene. Maskineriet består av ti instruktører og tre på kjøkkenet.

– Det er gratis for de 40 – 50 unge å delta, men det er ikke billig, sier Morten Rønningen, som har fått dette i stand.

– Vi har fått støtte av Samfunnsløftet og Gjensidigestiftelsen. Framsikt bidrar også. Det gjør at de får drikkeflasker, t-skjorte, gympose og volleyball.

Fin sommergeskjeft

Foreldrene Solveig og Heidi skryter av tiltaket:

– Det er flott for ungene å ha slikt å gjøre i sommerferien, det er ferie også for volleyballen. All ære til Morten.

Sandvolley: Forelder Solveig P. Pettersen synes volleyballskolen er et kjempetilbud. Hun er så fornøyd at hun blir med på trenersida fra høsten. Foto: Mareno Leonhardsen

Bytter

Enok er på den yngste gruppa. Det er spent opp tre nett på gressbanen Steine stadion, og det yrer av spillere, som hele tida roterer og bytter på å «spille» mot hverandre. Hjelpetrener Mina Selnes Rønningen trekker i trådene og leder an.

Teknikk, forstår vi. Enok spiller til vanlig i volleyballklubben, han er blant de som ser ut til å ha et visst talent, han er ikke helt blank på dette.

Sandvolley: Enok Enoksen (i grønn skjorte) er blant mange som koser seg på sandvolleyballskole hos Bø volleyballklubb Foto: Mareno Leonhardsen

– Sliten

– Jeg har ellers trening på tirsdager. Jeg kan bli veldig sliten, for på skolen veksler vi på å ha svømming og gym på tirsdager, sier Enok. Likevel synes han det er artig. Så artig at han kunne tenke seg å fortsette med volleyball når han blir voksen.

– Kanskje proff? Kunne du tenke deg det? Går det an?

Proffer

– Jeg vet om voksne som spiller volleyball, i hvertfall. Inger – i butikken – spilte volleyball. Og jeg har slektninger, som har spilt volleyball. Nikolai spiller volleyball, svarer Enok.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men nå venter makkeren hans på å få spille med andre enn instruktør Mina, så vi takker og ønsker lykke til videre på kurset.

Sandvolley: Mange koser seg på sandvolleyballskole hos Bø volleyballklubb, her er den yngste gruppa, som har kurs på formiddagen, samlet rundt trener Mina (foran). Morten Rønningen med solbriller bak. Foto: Mareno Leonhardsen