Foto: Privat

Helge måtte bryte Tenerife Bluetrail

Hadsel: Helge Korneliussen fikk problemer, og måtte bryte den 102 kilometer lange Tenerife Bluetrail.

– Jeg følte meg veldig fin i kroppen i starten av løpet, og alt gikk som planlagt. Men etterhvert begynte jeg å få problemer, forteller Korneliussen.

Problemene oppstod siste del opp til Teide, som er løypas høyeste punkt. – Jeg skjønte at noe var galt, og fikk etterhvert problemer med pusten. Jeg bruker normalt sett ikke to og en halv time på 6 kilometer, men det var det jeg hadde pust til, forteller Korneliussen.

Korneliussen valgte å gi seg, kontaktet arrangørene og sa han hadde problemer. Han spurte om det var en lege i området han kunne snakke med, men før Korneliussen ante ordet av det var både helikopter og ambulanse i sving for å hjelpe han. – Det er godt å tenke på at de tar sikkerheten på alvor, og det høres mer dramatisk ut enn hva det var. Jeg fikk påvist vann i lungene, og da er det ikke enkelt å løpe i fjellet, sier han.

Etter legebesøk er Korneliussen blitt bedt om å holde seg i ro, og ikke springe i fjellet på noen dager. – Selv om kroppen føles fin og rask nå, skal jeg følge legens råd, sier han.

Selv om han måtte bryte frister det å prøve seg igjen på denne manndomsprøven. – Jeg skal tilbake til dette, for det var et fantastisk arrangement, og det var helt magisk å løpe om natten. Men jeg får se hvor ferien blir til neste år, kan hende det blir et annet løp neste sommer, men tilbake til Tenerife Bluetrail, det skal jeg, sier Korneliussen.

Foto: Privat