Helsedirektoratet ifølge NRK: – Vil gjenåpne alle barneidretter 1. juni

Litt uhøytidelig brytekamp: Illustrasjonsbilde. Foto: Svein Rist

Direktoratet ser på muligheten for at til og med full kontaktsport som bryting kan bli tillatt.

Tidligere kom beskjeden om at regjeringen vil tillate barn og ungdom fra 0 til 20 år å drive idrettstrening med «begrenset fysisk kontakt» fra 15. juni. Nå skriver NRK at Helsedirektoratet ønsker å få til enda mer idrett, enda tidligere.

– Det er sannsynlig at vi kommer til å komme med anbefalinger som gjelder alle barn fra 0–20 år og alle idrettsgrener. I hvilken form er litt for tidlig å si, men vi har en god dialog med Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund om mulige løsninger. Så vil vi se om dette er mulig å få til allerede fra 1. juni, sier Jakob Linhave, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, til statskanalen.

Den endelige innstillingen fra direktoratet kommer neste uke. Da ser Linhave for seg at det til og med kan bli mulig med bryting.

– For eksempel vil de se på om det vil være mulig å ha én eller to faste brytepartnere om man skal drive med bryting, skriver NRK.

Dette forutsetter andre smittevernregler som holdes på plass, som å vaske hendene, og å holde seg hjemme om man er syk.

Direktoratet ser imidlertid ikke på å åpne for kamp og konkurranser i aldersbestemt idrett. Og de som er over 20 år, vil fortsatt være nødt til å følge dagens smittevernregler i idretten, med maks 20 i gruppen og minst én meters avstand.