Skyter finale: Henning Bakkejord-Johnsen presterer godt i klassen eldre junior under landsskytterstevnet i Bodø. Foto: LS 2022

Henning hevder seg blant de beste skytterne

Henning Bakkejord-Johnsen fra Bø er i toppen i klassen eldre junior under Landsskytterstevnet (LS) i Bodø.

Han er allerede klar for onsdagens finale på banen etter 244 poeng i innledende skyting.

Julianne Skallerud Brekke fra Råde og Caroline Finnestad Lund fra Søgne topper listen før finaleskytingen med 246 poeng. Fem skyttere står med 245 poeng før finalen.

Ny finale

– Henning har sannsynligvis også skutt seg til fredagens finale på grovfelten med 27/12. Han gikk feltløypa mandag ettermiddag i et ufyselig vær, men klarte å fylle inn alle skuddene helt til siste knehold der tre skudd endte på venstre side av figuren, forteller Torfinn Johnsen, samlagsleder i Vesterålen og pappa til Henning.

Det går mot finaleskyting for også en annen Bø-skytter, Britt Elin Rabben, i klasse 2. Hun skjøt 26/8 på sin feltrunde.

– Også hun fikk de største problemene på siste knehold der tre skudd endte utenfor figuren, forteller Johnsen.

Trøbbel

Siste hold på årets feltrunde er en ny figur, godkjent foran årets LS.

– Figuren, med form som et lite parallellogram, har skapt mye trøbbel for skytterne under LS i Bodø. Den ser liten ut i siktet og det skal lite til for å dra ut skudd både i høyde og side. Denne figuren vil nok skytterne ha ekstra søkelys på når de skal forberede seg til neste års LS, forteller Johnsen.

I klasse 1 har Bjørn Paulsen, Bø skytterlag, skutt seg til en 10. plass på felten med 28/11, mens lagkameratene Magnus Wangsbro Rabben og Rune Horn har skutt seg til henholdsvis en 14. plass med 27/12 og en 15. plass med 27/11.

Det skytes ikke finaler i klasse 1 under LS.

Ferdig

– Det har vært meget god skyting av Bø-skytterne som nå er ferdigskutt i LS. Magnus Wangsbro Rabben skjøt seg også til 2. plass på stangskytingen i klasse 1 med 17 treff, forteller Torfinn Johnsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På samlagskyting for ungdom nådde ikke Vesterålen opp på resultatlisten denne gangen.

For Vesterålen skjøt Stina Mari Rosales Kristensen, Jørn Dybdal Henriksen, Jonas Halvorsen og Henning Bakkejord-Johnsen.

Samlag: Dette firkløveret var i aksjon for Vesterålen i samlagsskytingen for ungdom under Landsskytterstevnet (LS) i Bodø. På bildet Jørn Dybdal Henriksen, Henning Bakkejord-Johnsen, Stina Mari Rosales Kristensen og Jonas Halvorsen. Foto: Torfinn Johnsen
2. plass: Magnus Wangsbro Rabben med 2. plass i stangskytingen i klasse 1. På felten ble det 14. plass. Arkivfoto. Foto: Trond K. Johansen
10. plass: Bø-skytteren Bjørn Paulsen med en sterk 10. plass på felten i klasse 1 under LS 2022. Foto: LS 2022