Motbakke: Hilde Aders under Hallartinden Max, da hun var raskeste kvinne. Her sammen med raskeste menn i løpet –Johan Nordeng og Magnus Vesterheim. Foto: Inger Merete Elven

Hilde hedres på Åpen hall

KVÆFJORD: Storstua Kvæfjordhallen er bygd for både idrettslige, kulturelle og sosiale aktiviteter. Når Hilde Aders hedres med idrettsprisen til helga, er disse aktivitetene i én pakke.

Kvæfjord Idrettslag inviterer bygdas befolkning – både barn og unge – til såkalt åpen hall. Kaffetørste kan innta lørdagskaffen, og barn og unge blir invitert til å drive ulike friidrettslige aktiviteter. Hallen inndeles i flere avdelinger hvor man kan variere aktivitetene.

Friidrettsgruppa i idrettslaget benytter også anledningen til å dele ut en idrettspris til et medlem som har markert seg på lokalt så vel som nasjonalt nivå. Idrettslaget har allerede avslørt at det er Hilde Aders, maraton- og fjelløper. Hun har gjort det skarpt i konkurranser både i inn- og utland, og har blant annet vunnet Oslo maraton, som raskeste kvinne.

Andre grener i friidrettsgruppa vil ha stand i kafèlokalet. I tilknytning til prisutdelingen vil Hilde fortelle om idrettssatsinga si. Det blir også kulturinnslag ved kulturskolens sanggruppe, opplyser leder av Kvæfjord Idrettslag, Jan Meyer, til Bladet Vesterålen.