Thor Hushovd tester bakken opp til Storheia på to hjul.
Thor Hushovd tester bakken opp til Storheia på to hjul. Foto: Innsendt

Hushovd testet Storheia, og nå skal Melbu planlegge fest

Thor Hushovd har prøvesyklet bakken til Storheia. Nå skal melbuværingene planlegge festen før stigningen. – Melbu kommer til å synes veldig godt, sier Toni Gjessing.

I slutten av mai var Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd på Melbu og testet bakkene opp til Storheia på sykkel med tynne hjul – slik det er før asfalten blir lagt til topps.

– Han gleder seg veldig, såvidt jeg veit. Dette blir en helt spesiell etappe og rittopplevelse, både for deltagere, publikum og TV-kamera, sier Toni Gjessing i Melbu næringsforening til Bladet Vesterålen.

Næringsforeningen har tatt initiativ til ei samling på Melbu kommende uke for å forberede folkefest og arrangement i forbindelse med at sykkelrittet passerer gjennom gatene.

– Vi samles for å tenke høyt om hva vi kan finne på. Vi har noen tanker og ideer vi har diskutert oss imellom. Det viktigste er at vi finner på noe som gjør at vi blir lagt merke til. Da trenger vi mye folk, og flere lag, foreninger og gjerne bedrifter som vil bidra. Vi håper det kommer representanter fra mange lag og foreninger til uka for å lufte ideer. Når man får samlet mange utnder ett tak, kommer mye fram. Det er ingen som skal prakkes på noen noen oppgaver, men jeg tror mange vil bli motivert av å samles, understreker Gjessing.

Når sykkelrittet passerer Melbu er det rett før målgang og stor spenning rundt det som skjer.

– Melbu kommer til å synes veldig godt i rittet før syklistene skal opp Storheia. Da må vi prøve å finne på noen artige sprell. Vi har noen ideer vi kan drodle litt rundt, og – og kanskje har noen helt andre ideer vi kan samles om. Næringslivet ønsker i hvert fall at vi får aktivitet på Melbu. Mange skal jo opp på Storheia, men det er sikkert mange som ikke skal dit også. Etter hvert kommer folk til å trekke ned igjen, og da er det bra at det er aktivitet på Melbu, som blir det nærmeste stedet, sier han.

Han ser for seg at det kommer til å være masse folk langs løypa helt fra den svinger av oppover fra Husby, spesielt i bakkene.

– Det kommer til å være tjåka fullt, og jeg tror denne etappen genererer mange tilreisende, fordi den byr på noe helt nytt i Arctic Race. Det blir en helt annen type stigning enn man har hatt tidligere, og en helt annen nærkontakt med rytterne, sier Toni Gjessing.