Illustrasjonsfoto fra 2013. 150.000 tilskuere så Arctic Race of Norway live og TV-sendingene nådde 11,5 millioner seere. Thor Hushovd i blå ledertrøye midt i bildet var ambassadør og vant rittet.
Illustrasjonsfoto fra 2013. 150.000 tilskuere så Arctic Race of Norway live og TV-sendingene nådde 11,5 millioner seere. Thor Hushovd i blå ledertrøye midt i bildet var ambassadør og vant rittet. Foto: Morten Broks

Hushovds favoritter

Når den syvende utgaven av Arctic Race starter i Å i Lofoten torsdag, stiller etappevinnere og trøyevinnere i Tour de France og flere andre av de største sykkelrittene i verden på startstreken. Og stjerneskuddet Mathieu van der Poel er tilbake.

Arctic Race-ambassadør Thor Hushovd, mener det er flere sterke kandidater til sammenlagtseieren og den nye midnattsoltrøya når årets Arctic Race of Norway ruller ut av Å 15. august.

– Warren Barguil som hadde to etappeseire og vant klatretrøya i Tour de France i 2017, og kom inn på topp 10 sammenlagt i år, er helt klart en av favorittene, sier Hushovd.

Den tidligere verdensmesteren trekker også frem den kasakhstanske mesteren, Astanas Alexey Lutsenko, som har vunnet Tour of Oman to ganger.

– Men også Ilnur Zakarin, som endte på tredjeplass i La Vuelta i 2018, kan melde seg på. Alle disse vil helt sikkert vise sin styrke i de brutale bakkene opp Storheia i avslutningen av den tredje etappen, sier Hushovd.

– Rein Taaramäe som vant Arctic Race of Norway i 2015 er tilbake. Krists Neilands, som vant Tour de Hongrie i år, er også med. Også Rally UHC Cyclings stigende stjerne Brandon McNulty som vant Giro di Sicilia i år, vil jakte et nytt trofe. Begge de to siste er unge talenter som nå har muligheten å vise seg frem for sykkelverdenen som gode klatrere og avsluttere, sier Hushovd.

Hushovd tror også at Markus Hoelgaard på Uno-X Norwegian Development Team, som ble nummer to i fjor, og Colin Joyce på Rally UHC Cycling, som ble nummer tre, sikter enda høyere i år.

– Jeg gleder meg dessuten til igjen å oppleve spurtkvalitetene til van der Poel på nært hold.