Ambisjoner: Moutaz Ali Alzubi sin tid i Andenes IL er slutt. Neste stopp kan bli en klubb i de øverste divisjoner for den unge og ambisiøse fotballspilleren. pressefoto Foto: Lønne Studio

Interesse fra toppklubber: – Potensial til å bli elitespiller

ANDØY: Moutaz Ali Alzubi har de siste tre sesongene spilt for Andenes IL. Nå viser toppklubber interesse for er 16-åringen.

Største interesse har Bodø/Glimt vist, men flere kan fort komme på banen.

– Jeg har ingen kommentar til det, men Alzubi er en spiller som kan nå langt. Han har utviklet de rette holdninger, og har ferdigheter og potensial til å bli elitespiller. Han går også virkelig inn for å bli en god spiller. Han vet hva han vil, sier Andenes-lederen Jan Eirik Olsen.

God følelse

Moutaz Ali Alzubi deltok nylig på talentleir for 14-16-åringer i Porsgrunn. Og han gjorde seg også bemerket i kampene der han spilte på «skyggelandslaget» til G16.

I en internkamp under samlingen ble det ett mål, og i kampen mot G16-landslaget scoret han like godt to mål fra sin høyre kant posisjon.

– Det gikk bra på samlingen. Jeg har en god følelse, forteller Moutaz Ali Alzubi.

Verdens beste

Han legger ikke skjul på at han har ambisjoner med fotballen.

– Jeg har lyst til å bli en av verdens beste fotballspillere, men jeg må ta steg for steg og trene hardt hver dag for å komme så langt.

Familien flyttet for noen uker siden til Bergen. Da Bladet Vesterålen pratet med ham onsdag, hadde han trent med a-laget til 1. divisjonsklubben Åsane.

– Hvem min neste klubb blir vet jeg ikke, det er litt usikkert enda. Men jeg håper jeg etter hvert får trent og spilt i en toppklubb, forteller Alzubi.

Alzubi, som kom til Norge fra Syria, debuterte i fjor for a-laget til Andenes IL som 15-åring. Han kom inn i sin første seriekamp 27. april – borte mot Ballstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Motivasjon

Andenes IL skulle også i år ha spilt i 4. divisjon, men serien er utsatt gang på gang på grunn av korona-epidemien.

– Vi har hatt godt oppmøte på fellestreningene, men det er litt vanskelig å holde motivasjonen oppe når vi ikke vet nøyaktig når det blir seriestart igjen. Nå er det jo veldig usikkert om det blir noe 4. divisjonsspill i det hele tatt denne sesongen, forteller Andenes-lederen Jan Eirik Olsen.

Han håper det kan bli et tilbud i vinter hvis hele sesongen går fløyten.

– Det kan hende at flere lag er motivert til å bli med på en vinterserie, turneringshelger eller et annet opplegg, forteller Olsen.