Serievinnere: Vesterålen-spillerne tok et historisk seriegull etter et spennende oppgjør i Bodø søndag. Bildet er tatt etter en kamp i Sortlandshallen tidligere denne sesongen. Foto: Inger Merete Elven

Gamle travere bidro til historisk eliteseriegull. Nå skal de ut i Europa

BODØ: Vesterålen futsal tok et historisk gull i Mørkvedhallen i Bodø søndag.

– Helt sinnssykt, sier leder i Vesterålen futsal, Andre Steinsvik Nygård, etter den avgjørende seieren.

Selv måtte han holde seg heime med koronasykdom, og fikk ikke deltatt i feiringa i Bodø, men fulgte med på streaminga av kampen.

– Vi har vært positive hele veien, men realistiske. Kampene skal spilles, og de skal vinnes. Til seriefinalen hadde vi hentet inn et par gamle travere, Ivar Undhjem og Vebjørn Grunnvoll, for å forsterke laget. Begge Jørgensen-brødrene var bortreist, og toppscorer Mathias Dahl Abelsen kunne ikke være med, forteller Nygård.

Og de gamle traverne bidro godt til seriegullet. For det var nevnte Grunnvoll som satte spikeren i kista mot Bodø-laget.

Før siste serierunde søndag var det flere lag som kjempet om eliteserietittelen. Det var bare to poeng som skilte de fire øverste lagene på tabellen.

Vesterålen hadde alt i sine egne hender da laget møtte Hulløy Bodø i Mørkvedhallen. Samtidig spilte Sjarmtrollan mot KFUM, Sandefjord mot Uleira og Fredrikshald mot Freidig i sesongens siste serierunde.

Spenning hele veien inn

Det ble en thriller av en kamp i Bodø, der hjemmelaget tok føringa, men der Vesterålen stadig klarte å utligne i den første omgangen. Til pause sto det 3-3 mellom lagene.

Andreomgang var bare 30 sekunder gammel da Ali Riad Abdel Amir Al-Nashi sendte Hulløy tilbake i ledelsen, men nok en gang slo Vesterålen tilbake. Først satte Julian Rosalio Kristiansen Aloyseous inn en retur etter 25 minutter, før Richard Johansen Halvorsen ga gjestene ledelsen etter et frispark to minutter senere.

Stillingen sto seg til knappe fire minutter før slutt da Adrian Skindlo utlignet til 5-5 for Hulløy, men Vesterålen ga seg ikke, og to minutter før slutt satte Vebjørn Valle Grunnvoll inn målet som sikret klubben sitt første seriegull.

Klar for Champions League

Det betyr en historisk seier i eliteserien, samt retten til å spille Champions League i futsal sesongen 2022/2023, ifølge det klubben skriver på sine egen Facebook-side.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men noe Champions League i Sortlandshallen blir det nok ikke, ifølge Andre Steinsvik Nygård.

– Vi spiller eliteseriekampene våre der på dispensasjon. Og til Champions League stilles det enda strengere krav som vi ikke klarer å oppfylle i Sortlandshallen.

– Nå skal dette gullet feires, og spillerne skal komme seg ned på jorda igjen i sine respektive klubber. Så skal vi finne ut hva som skjer i september, når vi skal ut i Europa og spille, sier Nygård.

Sjarmtrollan tok for øvrig sølvet i årets eliteserie, og Utleira fikk bronsen.

Jubel: Etter medaljeutdelinga i Mørkvedhallen. (Skjermdump fra Avisa Nordlands overføring av kampen)