Marius Elvan og AIL jublet for 1-4 og tre poeng mot Luna.
Marius Elvan og AIL jublet for 1-4 og tre poeng mot Luna. Foto: Morten Berg-Hansen

Kom best i gang, men raknet helt

BØ: Luna tok ledelsen mot AILs andrelag, men slapp inn fire mål før dommeren blåste av kampen.

Det var Lunas Eirik Rørdal som sørget for ledelse til heimelaget i femtedivisjonsoppgjøret på Straume. Han fikk muligheten tidlig i andre omgang, etter en jevnspilt førsteomgang der begge lag hadde muligheten til å score, uten å gjøre det.

Rørdal fikk sjansen fra straffemerket etter at Jørgen Karlsen var blitt felt av AIL 2-målvakt Knut Olsen, en straffe det ikke var særlig tvil om.

Men det tok bare fem-seks minutter før Morgan Eliassen sendte ballen i retning av Luna-målet, fra langt hold, og sikret balanse i målprotokollen.

Da hadde AIL 2 fått trua og smaken på scoringer. Sveinung Ellingsen fyrte av sju minutter seinere, fra enda lengre hold. Ballen gikk via tverrligger, målvakt og i nettet. Ikke så det elegant ut, og det ble ikke bedre da målvakten snublet inn i målet og forsøkte å kjempe seg løs fra nettmaskene. Uansett var AIL i ledelsen.

Heimelaget hadde flere store sjanser til å utlikne, men både rutinen, målteften og spiss-egenskapene manglet i de avgjørende situasjonen. I et par episoder var også AIL-målvakten mer heldig enn god, da han avverget Luna-angrepets forsøk.

Ute på høyre kant var Ranjan Klausen en stadig trussel, men kaptein Eirik Rørdals forsøk var nesten enda verre for AIL-forsvaret å hanskes med.

AIL 2-dominerte likevel det siste kvarteret, og sjansene kom tett. To minutter før full tid sikret Tobias Ellingsen borte-seieren da han krangla inn 1-3. Og da Marius Elvan fikk stjernetreff ved full tid var sluttresultatet fastsatt til 1-4.

– Jeg synes vi er hakket hvassere enn Luna, og tror vi kunne giret opp dersom vi ville. Dette var ei fin gjennomkjøring for reservene, sier AIL-trener Tom Stenvoll til Bladet Vesterålen etter kampen.

Han la godt merke til tempoforskjellen fra fjerdedivisjon, mener AIL 2-spillerne ikke hadde behøvd å senke tempoet riktig så mye.

– Men det er uvant for de yngste å spille mot voksne mannfolk, og det er en fin arena å lære på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det blir mange mål på slutten?

– Det skyldes dels at vi tør å skyte og dels at det er vått og sleipt utpå der, sier Stenvoll.

Lunas assistenttrener Julian Ulriksen var fornøyd med egne spillere etter kampen:

– Vi gjør en bra jobb, men er for dårlige til å sette sjansene sine. Vi springer mest, men får ikke betalt for innsatsen vår, sier Ulriksen.

Han sier laget er helt nytt og at det ennå preges av at spillerne trenger å bli bedre kjent på banen.

– Og når det ryr inn på slutten, kan det skyldes at vi ikke er godt nok trent. Det viser seg å være et gjentakende problem, sier Ulriksen.