Turid Abelsen i Norsk bobil- og caravanklubb avdeling Sortland ønsker caravangjester velkommen under helgas sykkelritt. (Arkivfoto)
Turid Abelsen i Norsk bobil- og caravanklubb avdeling Sortland ønsker caravangjester velkommen under helgas sykkelritt. (Arkivfoto)

Legger til rette for bobil

SORTLAND: Det blir lagt til rette for campingvogn- og bobil-gjester i forbindelse med at Arctic Race of Norway kommer til Sortland.

I helga blir det stor folkefest på Sortland i forbindelse med tredje etappe i årets ritt. Hele dagen vil det være aktiviteter for familien, og det hele avsluttes med pedalfest om kvelden.

– Det ventes at mange med campingvogn og bobil ønsker å komme på besøk til Sortland, men disse er usikre på om det er oppstillingsplasser å finne. Derfor har Norsk bobil- og caravanklubb avdeling Sortland påtatt seg å legge til rette for at de som ønsker å overnatte i sin vogn eller bobil skal finne en plass. Dette skjer i nært samarbeid med private gårdeiere og kommunen, forteller Torid Abelsen i foreninga.

Hun opplyser at det vil bli lagt til rette for denne parkeringa ved Norturabygget i sør, ved bankplassen i sentrum og ved Nordnorsk Engros-bygget i nord.

Deler av parkeringsplassene i Sortland sentrum vil være stengt fra fredag ettermiddag, og fra lørdag formiddag vil hele sentrum være avstengt for bilkjøring og parkering.

– Har du parkert inne i sentrum vil du ikke kunne ta bilen løs på lørdag mellom klokka 10 og etter at rytterne har forlatt Sortland i andre runde. Det vil også gjelde oppstillingsplasser for caravan, sier Abelsen

– Vi vil kunne ta imot bobiler og campingvogner fra torsdag ettermiddag. Siden det gjennomføres stenging av parkeringsplasser på fredag oppfordrer vi å komme til Sortland på fredag ettermiddag eller kveld, og senest klokka 10 på lørdag.

– Vi i avdelingen vet ikke hvor mange som vil besøke oss i helga. Men vi lover å gjøre vårt beste for at alle skal få tilbud om oppstillingsplass, sier Turid Abelsen.