Lover løyper i toppklasse til søndagens turrenn

Godkjent: Bare blide smil i Elvenesdalen fra de som var ute og testen skiløypene lørdag. Det er valgfritt om man går innom denne dalen under Langøyløpet. Foto: Innsendt

SORTLAND: Etter to år med koronaavlysninger, er det på nytt klart for Langøyløpet – det tradisjonsrike turrennet fra Sortland til Kleiva. Løypemannskapene har stått hardt på for å gjøre traséen klar til søndag.

– Siste uke har det vært jobbet mye i løypetraséen fra Sortland til Kleiva. For halvannen uke siden var det barmark i store deler av løypa, og det var få som trodde det kunne bli noe renn. Men så kom det heldigvis en god del snø forrige helg, og dermed er både skipåsken og Langøyløpet reddet, sier rennleder Steinar Henriksen.

Har kjørt inn snø

Han forteller at løypemannskapene har jobbet veldig mye dugnad den siste uka.

– På enkelte plasser har vi måttet kjøre inn snø med traktor og henger, og søndag skal løypene være av topp klasse. Vi har kortet litt inn på 21 kilometer-løypa, siden det nordover fra skibua har vært vanskelig å komme rundt Fjellheim. Konkurranseklassen vil fortsatt starte nordover, men denne sløyfa vil kun gå i lysløypetrasèen, opplyser Henriksen.

Påfyll: Det er blitt kjørt inn ekstra doser med snø enkelte steder. Foto: Innsendt

Arrangørene, SFK Ajaks og Sortland og Omegn skiklubb, oppfordrer flest mulig om å benytte seg av forhåndspåmelding. Det er også mulig å melde seg på søndag morgen ved skibua.

– Ting blir mye enklere hvis man benytter forhåndpåmelding. Da er det bare å hente startnummer, før man legger avgårde på den flotte turen mot Kleiva.

Blank sol

– Det meldes blank sol, så vi håper mange vil starte årets påske med deltagelse i Langøyløpet, sier Henriksen.

Som vanlig er det både konkurranseklasser og trimklasse. Siste kategori er for de som ikke går på tid. Konkurranseklassene går 22 kilometer, mens trimklassen går 15 kilometer. Traséen går sørover fra Sortland, via Elvenesdalen og Bødalen.

Ved innkomst i Kleiva er det lagt opp til kafé og premieutdeling.

– Langøyløpet er fremfor alt et familiearrangement, og vi håper mange store og små finner veien ut i løypene på søndag, sier Henriksen.

Alt klart: Dette venter deltakerne ved innkomst Kleiva. Foto: Innsendt