Ronja Elida Ongstad er nordnorsk mester i sparring i seniorklassen i taekwondo.
Ronja Elida Ongstad er nordnorsk mester i sparring i seniorklassen i taekwondo. Foto: Tor Johannes Jensen

Medalje-bonanza på nordnorsken

HADSEL: Fem nordnorske gull, og totalt 18 medaljer er fasiten for Hadsel Taekwondo-klubb etter første dag på NNM. Sortland Taekwondo-klubb har også fått en fersk nordnorsk mester.

Konkurransedeltagerne fra klubben, Team Hadsel, er på nordnorsk mesterskap i Bodø med 14 deltagere. Per lørdag ettermiddag var Hadsel Taekwondoklubb tredje beste klubb i mesterskapet, med fem nordnorske titler fordelt på tre utøvere.

Ronja Elida Ongstad kommer heim med gull i sparring og sølv i mønster i seniorklassen.

– Jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Det var i disse øvelsene jeg hadde best sjanse, sier hun til Bladet Vesterålen.

Overgikk forventningene

Samtidig som hun gleder seg over egne prestasjoner, heier hun fram klubbkameratene, som også har knallsterke resultater:

Jørgen Vangen Evensen (13) er med for første gang i et så stort mesterskap og er nå nordnorsk mester i mønster og sparring.

Som prikken over i-en fikk hun bestemannsprisen i mesterskapet i klassen yngre junior jenter.

– Han har overgått alle forventninger. Vi er kjempestolte av ham, sier Ronja.

Gull og sølv til Helena

Vida Finnesen fra Sortland Taekwondo-klubb deltar ikke i NNM selv, på grunn av skade. Men hun er med som coach for de fem utøverne som deltar.

Helena Solvoll fra Sortland ble gullvinner i mønster og sølvvinner i sparring i junior 14-15 år. Hun har rødt belte med sort stripe.

– Det er første gang hun har vært med i et så stort mesterskap, sier Vida Finnesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oda Skarholt tok bronse i mønster. Bronse i mønster ble det også på Odd Eirik Pedersen i veteranklassen.

– Nivået var veldig høyt, så det var jevne kamper, og alle var kjempeflinke. Vi har vært litt uheldig med trekningene, men det har gått bra, og innsatsen har vært veldig sterk, rapporterer Finnesen.

Flere medaljer

Team Hadsel har flere pallplasser å fortelle om:

Josephine Breivik Deniz tok sølv i mønster i junior 15-16. Tina Sofie Larsen tok sølv i sparring junior 15-16, og dessuten gull i highkick, der man skal treffe et mål to meter oppe i lufta. Angel Uwimana ble også gullvinner i highkick.

Anton Antonsen ble bronsevinner i sparring. Hans Jørgen Hansen fikk sølv i sparring junior 15-16, og Malik Salahudeen tok sølv i mønster junior 15-16.

I veteranklassen fikk Trine Lise Larsen sølv i sparring og mønster, Hilmar Værnes tok bronse i mønster, og Baard Erikstad ble bronsevinner både i mønster og sparring.

Høyt nivå

– Dag én av mesterskapet gikk veldig bra. Det er artig at vi kan gjøre det så godt samlet i et så stort mesterskap. Jeg synes nivået jevnt over er veldig høyt, spesielt på rød-belte-klassene i junior. Her er flere som gjør seg klare til NM. De går for gull alle sammen, så det har vært flere kamper som har gått med ekstraomganger, forteller Ronja Elida Ongstad til Bladet Vesterålen.

To sølv for lag

Søndag ble det konkurrert i teamøvelser innenfor mønster og sparring. Og her ble det også medaljer: Hadsel tok sølv i lagmønster for jenter junior, og Bodin/Hadsel tok sølv for senior herrer i lagsparring