Melbo spiller mot Mjølner 1. mai.
Melbo spiller mot Mjølner 1. mai. Foto: Sverre Idar Lakså

Melbo vant 1-0 over Mjølner

Melbo IL vant 1-0 over Mjølner, og er med det videre i NM. Det var første kampen i cupen som ble spilt på Havfisk stadion 1. mai.

1. mai spiller Melbo mot Mjølner på Havfisk stadion på Melbu. Det er første runde i NM. Melbos lag spiller i 3. divisjon, mens Mjølner spiller i 2. divisjon.

Melbo gikk videre til 1. runde etter å ha slått ut Morild og Grand Bodø i kvalifiseringen.

Tribunen på Havfisk stadion var full, og folk hadde kledd seg godt, siden det innimellom snødde litt, og temperaturen ikke var den beste. I tillegg sørget åpen kafé og trommedamenes hjelp til å løfte stemninga.

Melbo åpner godt, og etter omlag 15 minutter setter Adrian Pedersen inn det første målet for Melbu IL.

– De lar seg presse litt

Etter første omgang er tilskuerne fornøyd med heimelaget. Melbo IL hadde flere gode målsjanser i første omgang, og fikk satt inn ett mål.

Kafégjengen hadde nok å gjøre. – Spesielt i pausen tok det helt av, med så lave temperaturer var det nok ekstra godt med noe varmt i kroppen, sier Marit Hansson, Kristin Grøm, Hilde Hanssen og Trude Robertsen.
Kafégjengen hadde nok å gjøre. – Spesielt i pausen tok det helt av, med så lave temperaturer var det nok ekstra godt med noe varmt i kroppen, sier Marit Hansson, Kristin Grøm, Hilde Hanssen og Trude Robertsen. Foto: Sverre Idar Lakså
Kåre Westerlund og Stig Are Karlsen synes begge lag gjør det godt.
Kåre Westerlund og Stig Are Karlsen synes begge lag gjør det godt. Foto: Sverre Idar Lakså
Ann Tove Johnsen, Asle Martinussen, Ole Martin Magnussen og Mats Uppmann er fornøyd med Melbo IL etter første omgang.
Ann Tove Johnsen, Asle Martinussen, Ole Martin Magnussen og Mats Uppmann er fornøyd med Melbo IL etter første omgang. Foto: Sverre Idar Lakså
Trommedamene sørger for skikkelig heiehjelp.
Trommedamene sørger for skikkelig heiehjelp. Foto: Sverre Idar Lakså

– De spiller godt, Melbo. De har latt seg presse litt, og det må de slutte med. Ellers synes jeg de har gjort god figur i første omgang, sier Asle Martinussen. 

– Det er viktig å gå med 1-0 til pause, så det kan de si seg fornøyd med. Man skulle kanskje forvente mer fra Mjølner, som tross alt spiller i en høyere divisjon, men det ser ut til at lagene er ganske jevne, sier Martinussen.

I pausen fikk kafégjengen nok å gjøre. Med graderstokken faretruende nært null, og med snø i lufta, er noe varmt i koppen viktig for at også tilskuerne skal holde varmen. 

– Vi klarer oss, vi har tatt på nok klær, men jeg skal innrømme at det var kaldt på fingrene i toget idag, sier Martinussen, som var med og spilte i 1. maitoget på Melbu.

– Kampen er jevn. Begge lag har levert godt, sier Kåre Westerlund og Stig Are Karlsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Andre omgang

 Kun noen få minutter inn i andre omgang, ble det gult kort til Melbos Christoffer Lockert. Like etter hadde Melbo en målsjanse som akkurat ikke gikk inn, det var så knapt at publikum nesten jublet for tidlig i tro på at det skulle holde helt inn.

Melbo klarer ikke å holde trykket oppe like godt i andre omgang, og etter 85 minutter står fortsatt stillinga 1-0.

Etter 60 minutter får Mjølners Mathias Nicolaisen gult kort. Etter 82 minutter får Melbos keeper Kai Kamsvåg gult kort.

Etter 89 minutter får Mjølners Nikolai Åsberg gult kort.

Noen minutter på overtid fikk Melbos Adrian Pedersen gult kort.

Jubelstemning

Da dommeren, noen minutter på overtid blåste av kampen, var det klart at Melbo IL er med videre i cupen. Da ble det jubelstemning, både ute på banen, og på tribunen.

Etter kampen er Melbo-trener Thomas Rønning strålende fornøyd med eget lag.

– Vi lar Mjølner få ha ballen mye, og det er helt etter planen. Selv om de i løpet av kampen har hatt ballen mye mer enn oss, så skaper de nesten ikke målsjanser. Vi er mye nærmere flere mål. Stillinga kunne lett vært både tre- og fire-null, sier Rønning.

I andre omgang sørget Melbo for målsjanser som var så nære at publikum nesten jublet for tidlig. Spesielt en av målsjansene, som regelrett var stang ut fra tverrliggeren.

Han roser guttene på laget for disiplinen de viste gjennom kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er klart at alt klaffer ikke hundre prosent, men guttene gjør det de får beskjed om, og det gir et godt resultat. Jeg er veldig godt fornøyd, avslutter Melbo-trener Thomas Rønning.