Sentral: Georgi Atanasov scoret hele åtte mål i første omgang. Etter hvilen la bortelaget frimerke på den eminente spilleren. Foto: Svein Rist

Minus fem spillere, dårlig treningsoppmøte – og seier

LØDINGEN: Lødingen tok en knallsterk seier i lørdagens kamp mot Bossekop i 3. divisjon. – Det var ikke den vakreste handballen. Vi var imidlertid det lureste laget.

Slik oppsummerer spillende trener for Lødingen, Christoffer Sagstad, lørdagens smått imponerende seier.

Med en særdeles tynn stall, fem sentrale spillere utilgjengelig, og dårlig oppmøte på trening, var det på ingen måte forventet at Lødingen skulle kunne hamle opp med Bossekop.

– Kampen viser at vi kan komme langt med god innsats og klokt spill, smiler en meget fornøyd Christoffer Sagstad etter endt oppgjør.

Nydelig samspill

Etter en jevn innledning var det Lødingen som festet et aldri så lite grep om kampen utover i første omgang. Relasjonen, samspillet, mellom Sagstad og storscorer Georgi Atanasov satt som spikret.

– Det gikk bra. Så har vi da også spilt sammen i noen år, sier en kledelig beskjeden Sagstad etter kampslutt. Ved pause hadde Atanasov hamret inn hele åtte mål.

Fulgte kampplanen

Bossekop brukte pausen på å legge ny slagplan for andre omgang. Mannsmarkering skulle ta Georgi Atanasov ut av kampen.

Med storscoreren markert ut, og med større rom å løpe i, sto Sindre Standal og Christoffer Sagstad frem og tok ansvar.

Sagstad ble etter hvert også forsøkt markert ut av kampen. Men selv med frimerke på to sentrale spillere beholdt Lødingen roen, og kunne juble for en knallsterk seier.

– Vi fulgte kampplanen til punkt og prikke. Treningsgrunnlag og spillemateriell tilsa at vi ikke skulle bidra til stort tempo i kampen. Vi skulle krige og slåss i alle situasjoner. Jeg er fornøyd med hvordan spillerne sto frem. Vi fremstod som det klokeste laget. Så har vi jo gutten fra Bulgaria (Georgi Atanasov, vår anm.). Han satte jo noen mål, smiler trener Christoffer Sagstad.

Lødingens neste kamp er hjemme mot en annen av seriefavorittene, Bodø 2. Kampen spilles 12. desember. Antall tilskuere bør nok dobles til dette oppgjøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KAMPFAKTA

Handball 3. div. menn, Nord-Norge-serien - 01

Lødingen-Bossekop: 28-22 (14-11)

Mål Lødingen: Georgi Atanasov 10, Christoffer Sagstad 5, Sindre Standal 4, Ingve Kanstad 3, Simen Nilsen 3, Marius Johansen 2, Niklas Rølvåg 1.

Mestscorende Bossekop: Noah Pedersen 8.

Utvisninger: Lødingen 2x2. Bossekop: Ingen.

Dommere: Svein Idar Marthinussen Hansen/Knut Normann Ingvaldsen, Tverrlandet.

Tilskuere: Cirka 120

Spillende trener: Christoffer Sagstad. (Arkivfoto) Foto: Svein Rist