Sortland tar imot Mjølner i Blåbyhallen mandag. Begge lag har hatt godt med sjanser.
Sortland tar imot Mjølner i Blåbyhallen mandag. Begge lag har hatt godt med sjanser. Foto: Inger Merete Elven

Mjølner best i toppoppgjøret

SORTLAND: To forsvarstabber før pause sendte Mjølner opp i ledelsen i Blåbyhallen. Kampen endte med 2-4-tap for Sortland.

Både Sortland og Mjølner var før mandagens oppgjør ubeseiret i sin avdeling i kvinnenes 2. divisjon. 

Mjølner styrte spillet i starten av kampen, mens Sortland var farlige på kontringer. Gjestene satte et skudd i tverrligger, mens Sortland fikk en av sine sjanser reddet på streken av en utespiller. Kampen var 21 minutter gammel da Anniken Hansen Malme sendte Mjølner opp i ledelsen på et langskudd.

Få minutter senere fikk Sortland straffespark, som Hanne Kaspersen ekspederte sikkert i mål til utligning. En god periode fulgte for hjemmelaget, med flere gode angrep. Så fulgte noen marerittaktige minutter:

Sortland-målvakten var uheldig og løftet foten på på et skudd som hun i utgangspunktet så ut til å ha god kontroll på. Ballen trillet under foten hennes og inn i mål som i sakte kino. Anna Soleng ble tilkjent scoringen. 

Like etter gikk gjestene opp i en 3-1-ledelse, på en lignende situasjon, der Sortland-forsvaret virket å ha sovnet av. Mina Marie Frantzen sto for nettkjenninga. 

Sortland åpnet andreomgangen best, og spilte seg til flest sjanser. Mjølner sleit litt med å spille seg ut av sin banehalvdel. 

Etter 55 minutter satt reduseringa til 2-3 for Sortland. Den kom etter et hjørnespark, og Karoline Dahl Abelsen var sist på ballen. 

Etter dette kviknet Mjølner  til, og kom seg mer fram på banen. I det 77. minutt økte gjestene fra Narvik ledelsen til 4-2. Ingrid Marie Bjerkenes Løvold gikk på løp og plasserte ballen fint i mål, utakelig for sortlandmålvakt Kine Solli.

Kampen endte med 4-2 til Mjølner, som dermed rykker litt ifra Sortland på tabellen.