Proffdrøm: Leander Endresen Mathiassen fra Sortland spilte i pinsa på Bodø/Glimts G-lag under ei internasjonal turnering i Østerrike. Foto: Privat

Møtte toppklubber i Østerrike. Nå drømmer Leander (14) om å bli proff

Den unge Sortland-spilleren Leander Endresen Mathiassen spilte i pinsa for Bodø/Glimts G15-lag i Cordial cup i Østerrike. En av motstanderne var Bayern München.

– Det var veldig artig å møte mange lag som holdt høyt nivå, og der ballen gikk veldig fort, forteller Leander Endresen Mathiassen.

Hospiterer

14-åringen hospiterer på Bodø/Glimt som klarte seg veldig bra i turneringen.

– Vi både vant, tapte og spilte uavgjorte kamper. Kampen mot Bayern München endte 1-1, men vi tapte til slutt 3-4 på straffer. Akkurat den kampen så jeg fra sidelinja, forteller Mathiassen.

Han spilte indreløper på Glimt-laget i Østerrike.

– I utgangspunktet holdt jeg til på venstresiden, men det hender at man skifter side underveis i kampen, forteller Mathiassen.

Proff

Sortland-spilleren skal til høsten starte i 10. klasse. Etter ungdomsskolen starter han mest sannsynlig på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) i Bodø.

– Jeg har lyst til å bli en veldig god fotballspiller. Drømmen er å bli proff, men det er jo en drøm som mange andre fotballspillere har. Det er langt fram og jeg må ta tiden til hjelp, forteller han.

Redusert

Han trener med A-laget til Sortland, men det har vært litt redusert på grunn av sykdom og skader.

– Jeg er på bedringens vei og det går rette veien, forteller Leander Endresen Mathiassen.

På Glimt: Her er Glimt-laget som Leander Endresen Mathiassen (nr. 2 bak f.v.) spilte for i Østerrike. Foto: Privat