På samling: Stortalentet Moutaz Alzobi fra Andenes har vært på landslagssamling med G16. Foto: Eivind Taksrud, Who Dares

Moutaz fikk karriereråd fra Celtic-proff

ANDØY: Moutaz Alzobi fra Andenes har vært på landslagssamling med G16. Der fikk han karriereråd fra Celtic-spilleren Kristoffer Ajer, ifølge en pressemelding fra Norges Fotballforbund og Equinor Morgendagens Helter.

I oktober skulle G16-landslaget vært i Østerrike for å spille EM-kvalifisering. Men på grunn av koronasituasjonen så ble dette umulig. Som erstatning har guttene vært samlet en uke i Oslo, der Moutaz Ali Alzubi fra Andenes var en av de utvalgte, står det i meldinga.

Fredag vanket det også tips og inspirerende ord fra landslagsspiller Kristoffer Ajer.

Tieren fra Andenes har tatt ytterligere et steg opp etter at han deltok på talentleiren i august, men offisiell landskamp med flagget på brystet lot likevel vente på seg, ifølge NFF.

Sesongen 2020 har vært preget av store begrensninger for Moutaz og resten av fotball-Norge. Moutaz, som drømmer om å bli en fotballspiller verden kommer til huske, koste seg på samlingen ifølge forbundet:

− Det har vært veldig artig å være på samling, og det har vært mye sosialt, forteller Andenes-talentet.

– Fredagen ble ekstra spesiell for laget, da Morgendagens helter-mentor Kristoffer Ajer dukket opp på storskjerm. Det var en tydelig preget A-landslagsspiller som dagen etter Serbia-tapet ikke la skjul på skuffelsen over det tapte EM-håpet. Samtidig var han opptatt av å formidle hvilken lærdom slike erfaringer gir, står det i meldingen.

– Fotballen er full av oppturer og nedturer. Heldigvis så lærer man av skuffelsene, og jeg tror det gjør oss bedre og sterkere på sikt, både som enkeltspillere og som lag, fortalte Ajer.

Alzobi lot seg inspirere, ifølge NFF.

− Det var veldig inspirerende å høre at han jobbet hardt og klarte å bevise treneren på Celtic at han burde få spille fra start. Jeg kommer også til å ta med meg det han sa om å ikke bry seg hvis andre forsøker å snakke deg ned, sier han.