Kristin Grøm tok imot mangfoldsprisen på vegne av fotballgruppa i Melbo IL.
Kristin Grøm tok imot mangfoldsprisen på vegne av fotballgruppa i Melbo IL. Foto: Tor Johannes Jensen

Nå har de fått status som kvalitetsklubb

Melbo IL er blitt kvalitetsklubb. Nå vil de legge enda bedre til rette for frivillige og aktiviteter med barn og unge.

Melbo IL er sertifisert som kvalitetsklubb på nivå 1.

Foruten Stokmarknes er Landsås, Mjølner, Ballstad og IF Kilkameratene kvalitetsklubbene i Hålogaland fotballkrets. I Vesterålen er det altså bare de to klubbene på Hadseløya som er kvalitetsklubber.

Klubben har innfridd 20 krav som stilles for å bli godkjent, og leder Kristin Grøm beskriver prosessen overforHålogaland fotballkrets som både givende og utviklende.

Hun legger ikke skjul på at hun er stolt av den nye statusen og understreker at det har vært mange dyktige personer sammen om å få godkjenninga i havn.

– Med kvalitetsklubb står vi bedre rustet til å løse små og store oppgaver i hverdagen på en strukturert og ryddig måte, sier Grøm, ifølge fotballkretsen.

Målet er å legge enda bedre til rette for aktivitet med kvalitet for barn, unge og voksne i Melbo IL.

– Og vi ønsker å ta vare på alle de frivillige i klubben vår. Med kvalitetsklubb settes vi enda bedre i stand til å gjøre dette på en god måte, sier Grøm, som takker alle frivillige i klubben.

Også Andenes er i vannskorpa for å bli sertifisert som kvalitetsklubb.

Melbo IL vil foreta den offisielle markeringen ved en passende anledning seinere i høst. 

Ett av kravene til en kvalitetsklubb er en plan for å rekruttere nye årskull med spillere og gi dem likeverdig tilbud. «For å sikre kontinuitet i sitt arbeid og unngå at årganger faller bort, er det vesentlig at planen er så beskrivende at nye tillitsvalgte enkelt kan videreføre arbeidet fra tidligere sesonger», heter det i beskrivelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et annet krav er en sportsplan som har nedskrevne retningslinjer for tema som differensiering, jevnbyrdighet, hospitering, nivåpåmelding og inndeling av lag, turneringsbestemmelser. «Sportsplanen må inneholde utviklingsplaner/øktplaner knyttet til spillernes og årstrinnets alder, utviklingstrekk og modning», krever Fotballforbundet.

– Målet er å stimulere til god utvikling i klubben for å forsterke helheten. Godt strukturerte klubber tiltrekker seg frivillige og gir grobunn for sunn barne- og ungdomsidrett, heter det fra Fotballforbundet, som legger opp til tungt arbeid på god kvalitet i all aktivitet i handlingsplanen.