Kan komme til EM: Øksil-trioen Emma Lassesen (nr. 2), Lucy Lotta Jürgensen (nr. 7) og Mathilde Lassesen Lockert (nr. 4) var med på det norske ungdomslandslaget som gjorde en sterk innsats under første kvalifiseringsrunde til EM. Foto: Privat

Øksil-trio får ny EM-sjanse

ØKSNES: Øksil har tre jentespillere på det norske ungdomslandslaget (U17) i volleyball – som får en ny sjanse til å kvalifisere seg til EM.

EM-sjanse i april

I den første EM-kvalifiseringsrunden, som ble spilt i Køge rett utenfor København sist helg, endte Norge på 2. plass.

– Vi vant 3-0 mot både Danmark, Færøyene og Island, mens det ble to 0-3-tap for favoritten Finland, forteller Øksil-trioen Lucy Lotta Jürgensen, Mathilde Lassesen Lockert og Emma Lassesen.

Presse

Selv om det ble tap for Finland, så klarte det norske laget å gi dem god motstand.

– Å spille mot nasjonen Finland var veldig artig. Når vi klarer å presse dem, er det sykt moro å spille volleyball. Og det er de jevne kampene som er artigst å spille, forteller trioen.

Samhold

Vinneren av kvalikrunden i Danmark kvalifiserte seg direkte til EM, mens toeren får en ny sjanse i april.

– Det har vært en innholdsrik kvalifisering, og vi gleder oss masse til neste mulighet i april. Nå skal vi jobbe enda mer for å komme sterkere tilbake. Det er ei fantastisk spillergruppe med sterkt samhold, forteller trioen.

EM-kvalik: Volleyballspillerne Emma Lassesen, Lucy Lotta Jürgensen og Mathilde Lassesen Lockert, alle fra Øksnes, er tatt ut på det norske ungdomslandslaget som spilte EM-kvalik (U17) i Danmark 16.-20. desember. Foto: Privat