Trekker laget: Arnfinn Kirkhaug (tv) og Hugo Jacobsen har i en årrekke vært primus motor for seniorhandballen i Lødingen. Tirsdag kom beskjeden om at årets lag trekkes fra seriespill. Samtidig starter satsingen frem til nytt lag kommende sesong. Foto: Svein Rist

Over og ut for Lødingen-laget: – Ikke forsvarlig å fortsette

LØDINGEN: Lødingens herrelag i handball trekker seg fra serien. For få spillere oppgis å være bakgrunnen for beslutningen.

Styret i seniorgruppa i handball telte før årets sesong både vel og lenge på knappene før laget ble meldt på til seriespill. Vel vitende om at stallen kom til å være svært tynn, skulle årets sesong kun handle om å overleve som lag.

Starten var da også lovende. Med seier over både Bossekop og Bodø HK 2 måtte Lødingen gå til det skritt å reservere seg mot et eventuelt opprykk.

Etter det har utfordringene vokst styret over hodet. Tirsdag kom beskjeden om at laget har trukket seg fra videre spill i serien.

– Ikke forsvarlig å fortsette

Ifølge styreleder Arnfinn Kirkhaug har oppmøtet på treninger vært helt nede i fire spillere.

Å investere tid, penger og ressurser på å reise rundt i Nord-Norge uten å ha noe å spille for ble en for krevende øvelse.

– Styret i Lødingen IL handball, senior, har vurdert situasjonen sammen med spillerne og kommet frem til at det ikke vil være forsvarlig å fortsette med den tynne stallen, heter det i en uttalelse fra styret.

Tar ny sats

Fortsetter: Christoffer Sagstad fortsetter som spillende trener for Lødingens seniorlag i handball. Foto: Svein Rist

At Lødingen trekker seg betyr ikke at satsingen på et seniorlag i handball legges død. God jobbing over år gjør at klubben har solid økonomi. Tilgang på ildsjeler, de som går foran, er også tilstede.

Legger vi så til at Lødingen er viden kjent for sitt tallrike, entusiastiske og lydhøre publikum, ligger alt til rette for å skrive et nytt kapittel i lagets historie.

– Vi starter umiddelbart jobben med å sette oss i stand til en ny sesong. Ambisjonen vår er fortsatt at Lødingen skal være den beste plassen å spille og se håndball, skriver styret i en pressemelding.

Med opp mot 400 elleville handballentusiaster på tribunen har publikum i mange sesonger vært lagets 8. spiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi takker alle som har støttet oss så langt, og beklager samtidig at vi ikke klarte å fullføre årets sesong. Vi skal gjøre det vi kan for å komme knallsterkt tilbake, fremkommer det i uttalelsen fra styret i senioravdelingen.

I sakens anledning kan nevnes at Arnfinn Kirkhaug og Hugo Jacobsen fortsetter i sentrale posisjoner i styret.

Christoffer Sagstad har takket ja til å fortsette som trener, for det som fra neste sesong vil være ny satsing på seniorhandball i Lødingen.