Det blir muligheter for å prøve padling sammen med Vesterålen padleklubb.
Det blir muligheter for å prøve padling sammen med Vesterålen padleklubb. Foto: Innsendt

Padleskøy for alle

Vesterålen Padleklubb arrangerer padlehelg førstkommende helg, både for de som har lyst til å prøve padling, bli kjent med klubben, padle tur eller konkurrere.

Det blir også Børøyarace for femte gang, der man enten kan konkurrere i dame- eller herreklasse rundt Børøya.

De med heller dårlig konkurranseinstinkt kan alternativt bli med på turpadling rundt øya i mer bedagelig tempo sammen med guide Stein-Evert, som sørger for en trivelig tur i ro og mak. Etter selve konkurransen gjøres et nytt forsøk på å sette ny rekord rundt Børøya i firer-kajakk.

Om noen vil hive seg i bilen eller kajakken og stå på strategiske steder i løypa og heie, så er det veldig artig både under konkurransen og rekordforsøket. Særlig håper vi at noen holder til ved målgang, selvfølgelig. Start og mål blir i år ved brua på Stokmarknes-siden, for å gjøre det enklere for publikum å se.

Prøv padling

De som er nysgjerrige på padling kan få lov til å prøve kajakk selv helt gratis, ved klubbnaustet like etter hovedarrangementet på dagtid.

Det blir selvfølgelig litt salg av kaffe og vafler, og informasjon om klubben på stand ved Markedsbrygga. Etter konkurransen og aktivitetene i sentrum møtes vi ved klubbnaustet, med camp i gangavstand for de som vil overnatte i egne telt.

Ved naustet blir det trekning av premier, grilling og loddtrekning, etter at de som vil har fått prøve padling. Lurer du på hva vi holder på med i klubben, så må du gjerne komme innom akkurat i dag og få høre mer om det. (pressemelding)