Se video: Padlerne får en dukkert blant bølgene

De mest ihuga padlerne så seg nødt til å dra i samlet flokk da bølgene ble høye. Slik ble helga da 60 personer deltok i Arctic Sea Kayak Race.

Det årlige Arctic Sea Kayak Race ble avviklet uka som var. Der sommerværet viste seg fra sin beste side i helga, fant mesteparten av kayak-festen sted i de mer regnfulle og forblåste ukedagene – og det merket deltakerne.

(PS: I den opprinnelige versionen av saken hadde vi skrevet at de som falt uti hadde gjort det ufrivillig. Det viser seg å være en misforståelse: Dette var en ren øvelse. Vi beklager!)

– Opprinnelig skulle det være to grupper, hvor de mest erfarne skulle padle hele yttersida av Bø med start på Svinøyvalen. Men på grunn av sterk vind ble det én felles gruppe som startet ut fra Kråkberget og har padlet i Øksnes Vestbygd – frem til tirsdag ettermiddag, da vi padlet inn til Skipnes, forteller Karl-Einar Nordahl i ASKR. (Red. anm.: Karl-Einar Nordahl er også ansvarlig redaktør i Bladet Vesterålen.)

Resultatet ser du blant annet i videoen over, der flere av deltakerne hadde falt uti vannet. Ikke noe man ikke håndterer – og det var også meningen. Dette var en øvelse blant bølgene.

En person skal ha falt uti ufrivillig, men dette vises ikke på videoen. Uansett ble det håndtert.

ASKR talte 60 deltakere dette året. Arrangementet har inkludert camping på Sørsand før de brukte Skipnes som base for flere turer. Fredag var det halvmaraton, fordelt på turgruppe og race.

– Spesielt for i år, er at vi har to svært unge og dyktige deltakere på 5 og 7 år, Trym og Julia – som har padlet hele uka. Trym på 7 deltar på rambelet i egen båt. Far er Fredrik Ness som har vunnet ASKR-racet mange ganger, og mor Chipo Tendeland som også har vunnet flere race, så begge barna er mer eller mindre født i kajakken, skriver Nordahl.

Padling: Fra årets Arctic Sea Kayak Race - 2022. Foto: Arctic Sea Kayak Race
Frivillig: Noen dukkerter skjer med vilje. Foto: Arctic Sea Kayak Race
Ruskete: Det var ikke de roligste forholdene. Foto: Arctic Sea Kayak Race
Omgivelser: Været stoppet ikke naturen fra å vise seg fram. Foto: Arctic Sea Kayak Race
Strandpause: Samlede kajakker. Foto: Arctic Sea Kayak Race