Lær sikker padling av Lars Oven Pettersen.
Lær sikker padling av Lars Oven Pettersen. Foto: Padleklubben

Sikker padling i kajakk

Vesterålen Padleklubb vil bidra til at vesterålske padlere unngår å «havne i uløkka». Denne uka får de besøk av redningsmann samt erfaren padler Lars Oven Pettersen. Tema er risikovurdering, nedkjøling og ostehull, og seansen er åpen for alle, forteller Mariann Leonhardsen i Vesterålen padleklubb. 

Unngå nedkjøling

– Nedkjøling er et høyst aktuelt tema for oss i nordlige farvann, og kanskje det vi mest sannsynlig får stifte bekjentskap med dersom ulykken en dag skulle være ute for våre padlere. Derfor vil vi minne om hva som er lurt å tenke på når vi skal på tur, og hvilke konsekvenser nedkjøling kan få dersom vi ikke har tenkt oss godt nok om, sier klubbleder Marian Leonhardsen i en pressemelding.

Som vanlig når padleklubben fokuserer ekstra på sikkerhet, er arrangementet åpent for alle padleinteresserte.

Nyttig påfyll

Lars Oven Pettersen holdt nylig to førstehjelpskurs for turledere Vesterålen Turlag, der han i likhet med tidligere besøk hos padleklubben fikk gode tilbakemeldinger.

– Ostehullteori kan høres suspekt ut, men Pettersen er en dyktig formidler og den er illustrerende. Dette vil du ha med deg, lover Leonhardsen.

Lars Oven jobber til daglig som redningsmann på Sea King, er en meget erfaren turmann og har padlet i mange år selv. 

Padleklubben håper at mange benytter anledningen til å få nyttig påfyll om viktige tema, helt gratis.

Kjøp eller selg

I tillegg til sikkerhetstemaet med Pettersen, arrangerer padlelubben et bruktbord, der man kan kjøpe, selge, gi bort eller få brukt tur- og padleutstyr.

– Kom gjerne og bli kjent med padleklubben, inviterer Leonhardsen.